03 augustus 2006

Stressmeter stijgt ;-)

De geplande rust in de Oase (zie vorige weblog) is niet geheel tot uiting gekomen...We hadden toch nog aardig wat aan ons hoofd voordat we op vakantie gingen. Daarnaast zat het weer niet mee helaas! Dinsdag en woensdag was er alleen maar regen wat de klok sloeg, dus besloten we een dag eerder naar huis te gaan.

Anco redeneerde dat het weinig zin had om in een klein appartementje (het was een beetje krap, maar wel erg gezellig ;-) binnen te blijven, als we nog heel wat te regelen hadden. En helemaal ongelijk kon ik 'm niet geven, al had ik toch nog wel graag wat meer vakantie gehad!

Op vakantie is het vaak dat je de boel gewoon lekker de boel laat en de 'zorgen van alledag' lekker even kan vergeten. Ik had mijn laptop ook thuis gelaten, dus kon ook niets doen dat met het werk te maken had. Heerlijk was dat!

De stroom aan beeldschermen en andere handige zaken voor in Mali heeft zijn einde nog niet bereikt. Gisteren kregen we een mailtje van een goede vriendin dat er bij hen op het bedrijf spullen als beeldschermen, archiefkasten, stoelen etc. weggingen. En of wij er nog iets mee konden.

Het was als een knipoog van boven...Laten we nu met het idee rond hebben gelopen om naar Stichting Hand te gaan om 25 beeldschermen te halen, als het enigszins mogelijk was....Nu moeten we er alsnog heen, maar voor een veel kleinder aantal schermen.

Vandaag, net nog, maakte ook Anco een luchtsprong. Het satelietsetje dat nooit (goed) heeft gedraaid in Mali, wordt teruggenomen en kan worden ingeruild (tegen een schappelijk bedrag) voor een goed werkend systeem. Dit liep al enkele weken (zoniet maanden) en we werden het niet helemaal eens over de prijs / kosten.

Wat bleek nou? De vrouw aan de andere zijde, van het bedrijf, had een foutje gemaakt. Ze bleek een bedrag berekend te hebben wat bijna 5 keer hoger lag. Geen wonder dat wij het daar niet mee eens waren ;-) Waren we voor onze vakantie toch niet voor niets naar België afgereisd, om het bedrijf persoonlijk te bezoeken.

En zo zijn er nog vele (kleine) regelzaken die veel tijd kosten. Onze streefdag om de container ingepakt en klaar te hebben ligt op woensdag a.s. Daarna daalt in huize Van Bergeijk de stressmeter weer!

p.s.
Onze vakantieplek was erg mooi, met name ook de omgeving. Je had strand, duinen én bos bij elkaar. Daarnaast lag Alkmaar op fietsafstand, dus leuk om er op uit te trekken.

Geen opmerkingen: