27 juli 2006

Oase van rust

Onze hersenen en handen draaien op volle toeren deze dagen. Morgen is namelijk de grote dag! Het is al aangekondigd in de vorige Weblog, maar nu gaat het er echt van komen. We gaan een kort weekje weg, om rust te vinden voordat we over alweer 2,5 week uitvliegen naar Bamako.

Onze tijd in Nederland is heel goed, maar vaak ook hectisch geweest. We hebben stad en land afgereden en dus heel wat kilometers gemaakt. Ook heeft ons hoofd vaak volgezeten met allerlei regelzaken om weer een periode naar Mali uit te gaan.

Om hier van 'los' te komen (zeg maar ;-) gaan we naar de Oase (zie http://www.oase-bergen.nl) in Bergen. Een plekje waar je als zendeling terecht kunt om je, aldus de website, 'enige tijd terug te trekken van het "thuisfront", om echt tot rust te komen'. Nou, dat hopen we van harte te gaan doen!

We hebben twee fietsen tot onze beschikking en proberen zo min mogelijk Anco's laptop aan te zetten ;-) Hij wilde hem toch maar wel meenemen, omdat er nog heel wat zaken lopen zo vlak voor het vertrek. Sja, wat kunnen we daar tegen in brengen? Daarnaast is het leuk om gemaakte foto's – met effecten – in te lezen op de laptop, waardoor beter te zien is of hij gelukt is of niet. Toch nog een goede hobby-reden om één laptop mee te nemen ;-)

De Oase is niet alleen voor kerkelijke- en/of zendingswerkers. Is er plaats vrij, dan kunnen ook anderen hier terecht. Zij het voor een niet-gereduceerde prijs...We zullen dan ook een weekje minder bereikbaar zijn en gaan van onderstaande genieten:

U heeft de beschikking over een eigen appartement, waar u beneden woont en boven slaapt. Er is een eigen telefoon en u kunt gebruik maken van fax, computer, printer e.d. De omgeving van De Oase biedt u vele mogelijkheden om zowel geestelijk als lichamelijk te verkwikken. Water genoeg in de zee! Ook de bossen, de duinen en het platteland geven voldoende mogelijkheden om tot rust en bezinning te komen. Met openbaar vervoer bent u in no time in bijvoorbeeld Alkmaar of Amsterdam.

Tot over een week ofzo!

Geen opmerkingen: