12 augustus 2006

Container dicht!

Eindelijk is het dan zover ;-) , de container zit onofficieel dicht! Het was een hele klus – vooral voor Anco – om al passend en metend de container vol te krijgen. Hij is deze week wel twee keer naar Stichting Hand gereden om extra materiaal te halen voor Mali. Vanochtend hebben we de container afgevuld met spullen van de Lidl. Dinsdag wordt de container in Zuidland opgehaald en naar de verschepingsmaatschappij gebracht.

Bantu – onze hond – zal ons dankbaar zijn, omdat we ook 20 kilo hondenbrokken voor hem bij ons hebben. In Mali is dit zelden verkrijgbaar en als het verkrijgbaar is, erg duur. Hij eet dus eigenlijk altijd met de pot mee. Vandaag zagen we een labrador op straat lopen en schoot het door ons heen hoe gegroeid Bantu wel niet moet zijn in 4 maanden. We zullen het maandag zien.

Want dat is de dag dat we terugvliegen. We vliegen rond een uur of 5 en zullen ruim 5 uur onderweg zijn naar Bamako, Mali. Daar zal onze collega Carina ons opwachten op het vliegveld. Nog wel een vreemd gevoel overigens, dat we dan weer in Mali zijn. Het is nu nog alsof je met één been al in Mali staat, maar met het andere in Nederland. Beetje vreemd, onbestemd gevoel moet ik zeggen.

Maar dankbaar zijn en blijven we! Het was – zoals al eerder gezegd – goed om in Nederland te zijn. We zullen met name de mensen gaan missen ;-) Om die reden is Ewien vandaag nog even de Bart Smit ingehold om een uitbreiding uit te zoeken op het kaartspel Catan voor twee personen. Jawel Sjouk, ik heb er nog één gevonden (Handelaren en Barbaren ofzo)....Als we dan erg heimwee hebben kunnen we ons nog vermaken met een geweldig leuk spel.

Er zal veel op ons af komen zodra we voet op Malinese bodem zetten. We waarderen het dan ook zeer als jullie met name in de eerste week weer terug in Mali aan ons willen denken en voor ons willen bidden. We zullen een tijd tegemoet gaan van heroriëntatie, je plek weer vinden. Maar ook van veldconferenties, reizen naar Burkina Faso en Guinee. En dan is het voor je het weet – we spreken uit ervaring ;-) - alweer Kerst en Nieuwjaar.

Dit keer hoeven we niet lang op bezoek te wachten, want Arianne (zus Anco) en vriendin zoeken ons eind September alweer op. Nogmaals allen hartelijk dank en veel zegen toegewenst voor de komende 20 maanden. Dat we elkaar in gezondheid mogen weerzien!

K'an bè! (Tot ziens in het Bambara ;-)

O ja, vooral de taalstudie oppakken zal weer een hele klus zijn. Het is toch vaak lastig om (veel) werk en studie te combineren...

3 opmerkingen:

Anoniem zei

He Anco en Ewien

Heel veel succes met de reis!
Nog even 'genieten' van de regen hier. Btw - als ik me niet vergis kom je daar zo meteen ook in de regentijd.
Enfin - pluutjes mee in de zeecontainer :-)
he het beste en groetjes, Jacolien

Anoniem zei

Lieve Anco & Ewien!
Heel veel sterkte met de terugreis en het wnn in Mali!
Ook al hebben we niet veel kontakt gehad, we vonden het goed om jullie weer te zien en een tijdje mee te maken.
We blijven op de hoogte van hoe het gaat, door jullie site in de gaten te houden.
Gods 'warmte' en leiding wensen we jullie toe!
de Eichlers

Anoniem zei

Hi Anco en Ewien,

Nog even jullie laatste berichtje vanuit Nederlandse bodem lezen. Heel veel succes deze laatste dagen. Er ligt alweer veel werk voor jullie klaar in Mali zo te lezen. Voor je het weet, zit je er weer alsof je niet weg bent geweest. Ze zullen in Mali vast ook erg blij met jullie terugkomst zijn! We vonden het geweldig jullie te kunnen spreken en zien.
We bidden jullie Gods blessings toe voor al jullie bezigheden en heel veel goeds!

Mike en Mirjam
Luc en Sarah Duelberg