07 augustus 2006

Bijzondere afscheidsdienst

Het was een bijzondere dag, zondag 6 augustus jl. Een dag waarop het afscheid van NL en familie/vrienden wel erg dichtbij kwam. In een afscheidsdienst in onze gemeente in Den Haag werd stilgestaan bij ons vertrek en werd een zegen meegegeven voor onze tweede termijn in Mali.

Het was geweldig om nog even te kunnen (na)praten met familie en vrienden na deze dienst. Ook mochten we in het Bambara afscheid nemen van de gemeente. Het is in Mali de 'gewoonte' om elkaar zegeningen toe te wensen. Voor bijna elke gebeurtenis kent men wel een aparte zegening: het hebben van nieuwe kleren, geboorte, sterven, reizen, etc.

Het leek ons dan ook toepasselijk om op deze manier afscheid te nemen van Den Haag, van de gemeente. Het vroeg wat interactie van het publiek, omdat je als ontvanger als het ware de zegening bevestigd door “Amiina” te zeggen. Een en ander werd goed opgepakt.

Na de dienst was er gelegenheid om nog wat na te praten onder het genot van zelfgebakken cake. Vriendin Marconieta had zaterdag haar bakkunsten laten zien door 8 cakes te bakken, terwijl man Derk-Jan Anco hielp met de zwaardere (las)klussen. De cake viel in de smaak en we hadden nog precies één cake over. Goed uitgeteld dus hoeveel cakes er ongeveer nodig waren.

Het thema zending liep als rode draad door de dienst heen. Ook werd er nog even stilgestaan bij enkele pionier-zendelingen uit de jaren '50. Dat zending van nu heel andere vormen kan aannemen bleek daar wel uit, maar de basis blijft overeind: de liefde voor God en de verspreiding van Zijn Woord.

Allen die bij de dienst aanwezig konden zijn: hartelijk dank! En voor allen: tot ziens in 2008....


Geen opmerkingen: