Achtergrond

Sinds september 2004 wonen en werken we voor de CAMA in Mali, West-Afrika. Ons werkdomein is: technical outreach.

Vanaf de start werken we nauw samen met de Malinese kerk en non-profit organisaties. Elk project moet uiteindelijk door de Malinezen zelf getrokken worden.

Anco verricht (pioniers)werk op het gebied van zonne-energie. Eén van zijn prioriteiten hierin is de bijbelschool Bethel in Koutiala. Deze heeft als enige energiebron de zon. Deze duurzame vorm van energie kent hoge opstartkosten, maar wordt gauw effectief, omdat in Mali vrijwel iedere dag de zon volop schijnt. Het visioen om van het droge, dorre terrein een groene oase (tuinenproject) te maken wordt langzaamaan werkelijkheid.

Ewien produceert o.a. korte, educatieve video's onder de naam "Maliwood Productions". Inmiddels zijn er producties gemaakt met als thema: diarree, babyvoeding, zwangere vrouwen en de juiste wijze van voedselopslag. Zij werkt van begin (script) tot eind (montage film) nauw samen met Malinezen.

In Mali sterven de meeste kinderen aan ziektes die eenvoudig te voorkomen of te genezen zijn. Toch wordt 1 op de 4 kinderen in Mali niet ouder dan 5 jaar! (Bron: Unicef.nl)

CAMA is in meer dan 75 landen werkzaam bij het stichten van kerken, (theologisch) onderwijs, medisch werk en humanitaire projecten.

Surf eens naar :
www.avonturiers.nl
www.camazending.nl
www.maliwood.org

Bidt u / jij mee voor Gods werk in Mali?
We horen óók graag hoe het u / jou vergaat!