25 juni 2006

Gezamenlijke aftrap

Ja, ja, geef maar toe. Met deze titel had ik wel direct de aandacht of niet? Helemaal omdat Nederland in de steigers staat om het op te nemen tegen Portugal. En Van Basten iedereen maar in spanning laten over zijn basisopstelling ;-)

Grappig ja, maarruh gezamenlijke aftrap?! Ja, vanochtend wel te verstaan. Vandaag mochten we voor het eerst een presentatie doen buiten onze eigen gemeentekring, familie en vrienden om. En wel in de CAMA-gemeente Mijdrecht. Altijd weer spannend, zo'n eerste keer van iets. Maar goed was het, zonder meer!!

We hadden goed geoefend gisteren, net voor het vertrek naar een familiedag. Mijn zus, zwager en dochtertje(s) waren ons publiek. Goede reacties, dingen om te verbeteren kwamen dan ook van hun kant. Het lijkt te hebben geholpen ;-) Allen qua tijd kwamen we vandaag wat anders uit. Bleken we tijdens het oefenen ons verhaal toch wel in 25 minuten, een half uur te hebben afgerond....vandaag , in ons enthousiasme, hebben we denk ik toch echt wel een presentatie van 40, 45 minuten gehouden.

Dat krijg je, geloof ik, als je uit Afrikaanse gewoonte geen horloge meer draagt. Maar het werd goed ontvangen. We kregen positieve feedback. Het verhaal kwam duidelijk over en de anecdotes werden gewaardeerd. Anco kon zo nu en dan ook op een goede wijze humor in het verhaal verwerken.

Het is altijd weer geweldig om hartelijk ontvangen te worden op een plek waar je nog nooit bent geweest. En dan ook oprechte interesse te ervaren over het leven en werk overzee. En dan niet om een schouderklopje te ontvangen, maar om te laten zien dat de CAMA zegen mag ontvangen in en vanuit Mali.

Ook de familiedag gisteren was historisch te noemen. De 'Kwanten' (familie van Ewien's kant) was – naar ik me heb laten vertellen – voor het eerst sinds zo'n 25 jaar weer bij elkaar in Gorinchem.

Vanaf de buiten de Waterpoort zijn we met z'n allen naar het Muiderslot (slot Loevesteijn) geweest, om vervolgens te picnicken. De dag werd afgesloten met een korte wandeling langs historische plaatsen in Gorinchem en een lopend buffet. Een bijzonder weekend, met bijzondere ontmoetingen!!

p.s. Dat gezamenlijke in die titel slaat op het gezamenlijk op het podium staan voor een presentatie ;-)

Geen opmerkingen: