20 juni 2006

Avontuurlijke vakantiereis

Afgelopen weekend trokken we samen op naar het Oosten van het land, om onze laatste bezoeken af te leggen. Ook hier werden we weer meer dan hartelijk ontvangen en was het goed om (oude) vrienden te ontmoeten.

Elke keer weer komen we moe, maar vooral bemoedigd terug in Zuidland. Het is goed om te horen dat het gezinnen momenteel goed gaat en om getuigenissen te horen van Gods trouw door de jaren heen.

Dan komt er nu dan ook tijd vrij voor een korte vakantiereis naar Luxemburg en Frankrijk. Ewien trekt met vriendin en auto de bergen in, terwijl Anco op de boerderij blijft om zijn favoriete hobby – klussen aan de boot – uit te oefenen.

Het plan is om de bergen in te trekken, in Frankrijk, en de vrijheid op te zoeken. Wat heerlijk is het dan om zo met de auto, en je kampeersetje in de achterbak op pad te gaan. Is wel wat anders dan de slechte (beasfalteerde) wegen in West-Afrika. Heerlijk om er zo avontuurlijk op uit te mogen trekken.

Voor het vertrek – maandag de 26e – staan er nog een aantal bezoeken met collega-zendingswerkers en een CAMA-kerk op de agenda. Ook zijn we steeds drukker om de laatste zaken rond te krijgen voor vertrek. Onze vertrekdatum staat nog niet definitief vast, maar zal in ieder geval later zijn dan de geplande 14 juli 2006.

Ook geniet Ewien met name van het WK-voetbal, al is het soms moeilijk om mensen om haar heen (op de boerderij) te enthousiasmeren ...Dus als iemand nog een goed plaatsje weet om NL- Argentinië te bekijken, kom maar op! De tweede helft van Ivoorkust-NL was toch minder leuk, zo in je eentje op de bank ;-) Al was het spel van Nederland ook een stuk bedroevender de tweede helft in vergelijking met de eerste.

Gek ook overigens hoe anders je naar een potje voetbal kunt gaan kijken, na 1,5 jaar Mali. Ergens diep van binnen was ik namelijk ook wel voor buurland Ivoorkust (ja sorry, ik beken ;-), omdat het het verscheurde land zoveel goed zou (kunnen) doen. Lastig hoor, al die verschillende loyaliteiten...Ik kijk in ieder geval met spanning uit naar de wedstrijd van morgenavond.

Geen opmerkingen: