08 juni 2006

A-team versus kouwkleumen

Afgelopen maandag was het een feest om mijn verjaardag in NL te kunnen vieren. In de middag gingen we met een kleine vriendengroep van start met allerlei teambuildings-spelen. Echt de moeite waard. Ondanks de harde wind werd er fanatiek gestreden. Laat ik enkele spelen van die dag beschrijven.

Nadat de teams waren ingedeeld (echtparen uit elkaar ;-), een coach was aangesteld en een naam verzonnen (het A-team tegen de kouwkleumen) gingen we daadwerkelijk van start. Om op te warmen en elkaar letterlijk goed te leren kennen begonnen we met een krattenrace. Hierbij wordt een parcour afgebakend, wat je zo snel mogelijk – over kratten lopend - moet afleggen zonder dat een teamlid de grond raakt. En dan te bedenken dat je met 7 man/vrouw op drie colakratten staat!!

Een ander onderdeel van de middag was het bouwen van een houten brug. Het was de bedoeling om in een zo kort mogelijke tijd zonder hulpmiddelen – zoals touwtjes, spijkertjes, schroefjes of gaten in de grond- een brug te bouwen. Het enige wat de groepen kregen waren de stammen en een plaatje hoe de brug er uit moest komen te zien.

We hebben die middag niet alleen onze spierballen laten rollen. Ook onze hersenpan werd gekraakt. Het van de tv bekende kopspijkeren werd uit de hoge hoed getoverd. Met in dit geval Oude- en Nieuw Testamentische vragen ;-)

Het was leuk te zien hoe fanatiek het er zo nu en dan aan toeging. De verschillende groepen 'groeiden' als het ware naar elkaar toe. Dit terwijl sommige groepsleden elkaar aan het begin van de middag niet tot nauwelijks kenden.

De avond sloten we af met een (familie)bbq: altijd leuk!! Ook hier kun je allerlei psychologische bewegingen op loslaten. De mannen (uiteraard) stonden een fikkie te stoken, terwijl de vrouwen bedrijvig heen en weer liepen tussen de keuken, woonkamer en buitenplaats. Daar zat een groepje lekker te kletsen, ergens anders werd een mini-tractor uit de schuur gehaald, vervolgens kwam Johannes aangescheurd in Sjaak zijn 45 km-wagen enz.

Het was echt een erg gezellige en relaxte dag/avond. Jong en ouder waren vertegenwoordigd en speelden of praatten met elkaar. Heb met mezelf de afspraak gemaakt dat we dit over twee jaar maar weer moeten herhalen. Als ik dan niet te oud en krakkemikkerig ben ;-)

O ja, de spullen die we gebruikten voor de genoemde spelen komen bij Outdoor Ministries in Ede vandaan. Neem ook eens een kijkje op hun website: www.outdoorministries.nl.

1 opmerking:

Anoniem zei

ha ewien
Je jonge sportieve vrienden zijn voor - herhaling over 2 jaar.
:-) :-)
he groetjes

Jacolien