12 juni 2006

Opwarmen in Gelderland

Nou, wat hebben we genoten zeg van een weekendje Gelderland, van het weer en het gezelschap! Anco en ik zeiden grinnikend tegen elkaar dat we nu eens geen open haard nodig hadden om ons lichaam op te warmen. Tot voor kort kregen onze medebewoners het zo nu en dan te heet!! En Anco maar doorstoken....

Momenteel vullen we nog een groot deel van onze tijd met het afleggen van persoonlijke bezoeken en dat is erg leuk. Het is geweldig om vrienden weer na 2 jaar te zien, vaak in een heel nieuwe leef- en/of werkomgeving. Goed was het ook om een vriendin te bezoeken die ook zo'n twee jaar in Mali heeft gewerkt. Met haar konden we wat verder de (Malinese) diepte in, en ook samen oplosscenario's verzinnen.

Daarnaast zijn we langzaamaan toch ook weer dingen aan het regelen voor de terugreis. Inmiddels kregen we al een heel aantal computers en aanverwante zaken toegezegd. Het is echt geweldig om te zien hoe soms bepaalde zaken en ook mensen 'op ons pad' komen. Mensen die niet weten wat we precies nodig hebben, maar wel met het juiste aandragen. Echt gaaf!!

Qua financiële ondersteuning voor de komende periode zijn we nog niet helemaal rond. Om die reden zijn we dan ook wat actiever op zoek gegaan naar mensen c.q. organisaties die een structurele toezegging willen doen. Bij de CAMA werkt het toch zo, dat je zo'n 90 - 95% aan toezeggingen binnen moet hebben, willen ze je weer het veld op laten gaan. Dus mochten jullie als bloglezers nog iemand kennen die wellicht interesse heeft, aarzel niet om onze nieuwe folder door te sturen.

Morgen hopen we spijkers met koppen te slaan als het gaat om onze 'functie-omschrijving' voor de tweede periode in Mali. Het is goed om – samen met onze directeur in NL – duidelijke doelen te stellen voordat we terug gaan naar het veld. Je kunt anders zo makkelijk opgeslokt worden door alledaagse, kleinere zaken, die ook belangrijk zijn, maar je afhouden van het opzetten van grotere projecten.

We zien allebei uit naar het gesprek van morgen en zullen daarna verslag uitbrengen. Blijf vooral met ons meedenken en laten horen wat je van een en ander vindt!! Dat verrijkt ons denken over en werken in een heel andere cultuur...

Geen opmerkingen: