02 december 2004

Zwarte piet, wie kent 'm niet

Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht, want we zitten allemaal even recht. Ja hoor, ook in Mali doen we volop aan Sinterklaas. Ewien mocht vandaag zelf allerlei zwarte pieten kunsten tonen. Voor het eerst zwarte Piet en dan nog wel in Mali.

Het stuk lopen naar de Nederlandse Ambassade was al een hele opgave. Elke Malinees die we op ons pad tegenkwamen keek ons na en lag helemaal in een deuk. Al hadden we ons nog zo mooi uitgedost. De pakken die uit de kast werden gehaald waren niet mis. Alles erop en eraan: korte broek, panty, bijpassend jasje, pet met veer, pruik en oorbellen. De aankleding van de avond kon dus ook al niet meer stuk.

Voor wij dosten we ons dan zo op? Voor zo'n kleine 40 Nederlandse en Belgische kinderen. De Sint las in twee talen uit het Grote Boek voor, omdat de Belgische kinderen over het algemeen alleen Frans spraken. Het was erg leuk om een keer mee te maken en om mee te doen. In het begin was het even wennen, maar met 4 pieten kom je er al snel in.

Zo hebben we liedjes gezongen, gedirigeerd (uiteraard), we zijn op het dak van de schuur geklommen (waar we niet zo snel meer afkwamen), hebben volop gedanst en met de kinderen over Spanje gepraat. De kinderen kwamen in kleine groepjes naar voren (bij Sint), hadden een 'onderonsje' met de Sint en kregen vervolgens een cadeau toegestopt.

De rest van de groep kinderen zat netjes op een stel rieten matten voor de Sint, zodat ze alles goed konden aanschouwen zonder zelf (al) in the picture te staan. De avond verliep goed en leuk. Eén meisje bleef ons pieten maar bevragen en daar hadden we ook wel lol in. Sja, nu nog Sinterklazen met de oudere kinderen ;-) Half december gaan we de avond nog eens dunnetjes over doen, alleen dan met onze internationale collega's. Ben benieuwd hoe ordelijk dat verloopt ;-)

Geen opmerkingen: