09 december 2004

Kerst 2004

Dit jaar zullen we Kerst en Nieuwjaar op een heel andere manier ervaren. Vorig jaar studeerden we rond deze tijd in Frankrijk en gingen we met de Kerst ‘gewoon’ naar Nederland om dit met familie en vrienden te vieren. Dit keer zal dat anders zijn.

Al hebben we wel iets om naar uit te kijken. Onze vriendin Sjoukje werkt sinds februari 2004 in Sierra Leone (Freetown), één van onze buurlanden. Een land in opbouw, met nog de naweeën van een jarenlange (burger)oorlog. Een land ook met, hebben we ons laten vertellen, ontzettend mooie (Bounty) stranden. Nu e-mailden we al een tijdje over en weer of we de Kerst niet gezamenlijk konden vieren. Zij het in Mali, zij het in Sierra Leone.

Uiteindelijk hebben we er voor gekozen om haar, D.V., met de auto op te gaan zoeken. De weg naar Guinee (Conakry) vanuit Bamako is een goede weg, vanaf daar kun je twee dingen doen: of de veerboot nemen naar Freetown, of verder met de auto. Dat laatste zullen we doen, in totaal is het een reis van zo’n 2.000 km heen en terug. Vandaag zullen we te horen krijgen of we hiervoor de mission pick-up mogen gebruiken, omdat we nog steeds op zoek zijn naar een eigen auto.

Het zal geweldig zijn om Kerst en Nieuwjaar met vrienden te vieren, om ook wat op te snuiven van haar woonomgeving en werk. Het zal voor ons ook een tijd zijn van ‘even er tussenuit’, even weg van de intensieve taalstudie en de aanpassing aan het land waarin we de komende jaren zullen wonen.

We zullen deze reis vastleggen met foto’s en video, waardoor we later een en ander op de website kunnen publiceren. Voor nu wensen we jullie allen fijne feestdagen toe. We horen graag hoe jullie Kerst dit jaar gaan invullen.

Geen opmerkingen: