15 december 2004

Dubbel feest

Zoals velen van jullie al weten, was het gisteren feest in huize van Bergeijk, zelfs dubbel feest. We hadden al een avondje uit eten gepland staan, vanwege ons 3,5 jarig huwelijk. Pas later kwam daar een reden bij, toen we hoorden dat op dezelfde dag, 14 december, ook onze container (als alles meezat ;-) de compound zou binnen rollen.

In het begin waren we daar nog wat sarcastisch over, vanwege het feit dat als een Afrikaan zegt dat hij er direct aankomt, hij hier niet altijd mee bedoelt dat hij dan op dezelfde dag aankomt ;-) Maar boven alle verwachting stond er daadwerkelijk een vrachtwagen met 2 kisten binnen de kortste keren bij ons op de compound. En dat gaf de nodige consternatie. De hele compound, zo'n 12 in totaal, liep uit om dit te zien en de handen uit de mouwen te steken.

Wat bleek nou? Bij de transporteur hadden ze al met veel pijn en moeite een vorkheftruck kunnen bemachtigen, maar die was niet meegekomen met de spullen. Hoe gingen we de kisten van rond de 800 kilo en 300 kilo dan uit de vrachtwagen laden. Tsja, daar is maar één passend (Afrikaans) antwoord op: gewoon de kisten openschroeven, een lijn vormen van mensen en stuk voor stuk alles uitladen. En dat is ook wat we hebben gedaan. Zie je toch dat veel handen weinig werk maken, want binnen een klein uur was alles gepiept. Na flink te hebben gezweet smaakte een colaatje toch lekkerder dan anders...

's Avonds konden we dan ook volop genieten van een avondje uit. Het voelde toen echt wel alsof er een flinke last van ons af was gevallen. We vonden het ook wel humor dat juist op deze dag onze spullen vrijkwamen. 'Ruim' op tijd voor ons vertrek naar Sierra Leone & precies op tijd om van het weekend te kunnen verhuizen.

Hartelijke groet vanuit Bamako, dat het jullie allen goed mag gaan.


Geen opmerkingen: