01 april 2009

Bezoek gemeente Bamako

Afgelopen weekend kon ik onverwachts mee naar Bamako. Altijd doen, dacht ik, aangezien onze auto nog steeds niet gerepareerd is. Voor wie het gemist hebben: de versnellingspak is naar "zijn Grootje" en deze moet worden vervangen. Erg lang en duur proces ;-)

Maar goed, Bamako dus. Wat zou dat toch met dit lam hiernaast te maken hebben? Komt'ie....

Tijdens dit weekend kon ik - na 1,5 jaar - eindelijk weer een bezoek aan onze gemeente brengen. Het was een waar feest om terug te zijn. Het was goed om oude bekenden te zien. Maar ook om te zien dat - na het vertrek van onze vroegere dominee en vriend - de gemeente nog steeds op rolletjes loopt.

We vielen met onze neus in de boter en kregen alvast een pre-Paas boodschap te horen. Vandaar het lam...

Geweldige foto vind ik het overigens ook, omdat de pasgeboren lammeren hier zo wit en vlekkeloos schoon zijn. Dat in schrille tegenstelling met de rest van Mali, waar de straten vol plastic en afval liggen ;-)

De dienst zondag duurde maar liefst 3 uur, maar niemand scheen het in de gaten te hebben. De "preek" was goed opgebouwd (niet altijd vanzelfsprekend in Mali) en de vreugde van Pasen sprong eruit.

Ook werd gesproken over het Lam dat voor onze (niet zijn eigen) zonden is geslacht. En hoe onze houding moet zijn in het lijden voor Hem, als navolging daarvan. Een boodschap die dagelijks tot leven komt als we om ons heen kijken in Mali.

Geen opmerkingen: