17 april 2009

Op en top Mali


Op en top Mali zijn de geplaatste foto's, helemaal als je door de dorpen trekt. Spooky niet? Net of je weer voet op de maan gezet hebt...Zo kwam het op mij over althans ;-)

Anco, een collega en ik trokken erop uit om verschillende radiostations te bezoeken. Vanuit Amerika is er geld vrijgemaakt om deze radio's (indien nodig) van nieuwe batterijen, solar controllers of evt. een zonne paneel te voorzien.

Radio is en blijft toch het medium om ook de afgelegen dorpen te bereiken. Er is vrijwel niemand in Mali die geen beschikking heeft over een radio. Een groot bereik dus voor dit (oeroude) medium!

Het leven in het dorp is zo anders dan we gewend zijn. Men heeft vaak geen electriciteit, water moet elke dag geput worden en televisie kijken doe je met elkaar. Als er al een tv is!

Radio luisteren is dan ook vaste prik. Op die manier blijf je op de hoogte van het wel en wee van je eigen dorp en de dorpen er omheen. Een leuk verzetje, op een toch wel eentonige invulling van de dag(en). En nog nuttig ook! Toch moet er ook hard gewerkt worden om brood (in dit geval rijst of millet) op de plank te krijgen.

Iets voor jou, zo'n eenvoudig leven in het dorp?

1 opmerking:

hanneke zei

nooit geweten dat jij weleens op de maan geweest bent...
het lijkt mij superingewikkeld om zo primitief te leven, wat doe je als er geen kraan is met lopend water, geen electriciteit voor huishoudelijke apparaten, geen modern vervoermiddel, geen Walmart in de buurt etc.