17 juli 2006

Zon en pret

Ook wij genieten van het warmere weer in Nederland. Vinden anderen het toch wel enigszins te warm, beginnen wij net lekker op temperatuur te komen ;-) Een goede voorbereiding op onze terugkeer naar Mali.

Ons vertrek komt elke dag een stukje dichterbij. Afgelopen vrijdag hebben we onze treinreis naar Parijs geboekt. Het weekend van 12, 13 augustus zijn we dan in Parijs, om vervolgens de 14e augustus door te vliegen naar Mali.

Onze dagen vullen zich nu met het regelen van de 'laatste zaken'. Momenteel zijn we bijvoorbeeld op zoek naar een zeewaardige container, om al onze spullen in te doen. We waren niet van plan om een hele container te verschepen, maar met twee gezinnen (collega's De Vroome gaan ook naar Mali vandaar) bleek het economischer te zijn om een hele container te verschepen. Dus mocht iemand nog ideeën hebben rondom 'het (liefst gratis) in bezit krijgen van een zeecontainer', dan houden we ons aanbevolen!!

Naast alle regelzaken maken we ook tijd vrij voor contacten en leuke dingen doen. Ging Ewien's wens om nog een keer naar de dierentuin te gaan vorige week in vervulling....Anco slaagde erin zijn zelfgemaakte boot zeewaardig te maken, met daarachter vrienden op de waterski. Het was een waar feest voor niet alleen Anco om de boot zo goed te zien varen. Het is echt een familieproject.

Die dag duurde het overigens wel eventjes voor de ski's omgebonden konden worden. De waterpolitie was namelijk extra actief die dag en Anco bleek niet te beschikken over een kleine brandblusser en nummers/een naam op de zijkant van zijn boot. Gemotiveerd als Anco was, terwijl de 'vrouwen' aan de kant van het water lagen te zonnebaden, ging hij naar Spijkenisse om zich van het eerste probleem te ontdoen.

Ook een nummer ondersteboven schrijven op de zijkant van de boot bleek geen probleem te zijn. En ja hoor, uiteindelijk voeren we dan toch nog uit. Gezellig en leuk was het, met als afsluiting een picknick aan de kant.

Later konden we wel weer lachen om de actie van de politie. Ze leken wel een beetje op de Malinese politie, vonden wij. Gewoon doorzoeken tot je iets vindt dat niet klopt, ook al zijn alle papieren dik in orde ;-)

Nou, geniet van de zon en alle mooie dingen in het leven!

Geen opmerkingen: