21 juli 2006

Vaart erin!

We hadden er vandaag letterlijk de vaart in. Niet op werkvlak, want daar was de temperatuur te hoog voor. Maar wel op het water. Zo'n mooie dag als vandaag was perfect om een rondje te varen. Vol trots toonde Anco me zijn bootkunsten, vergezeld van een heerlijk zeebriesje.

De vaart proberen we ook te houden in het regelen en afronden van bepaalde zaken. Vandaag mochten we definitief bericht ontvangen wanneer er een zeecontainer in Zuidland wordt bezorgd. Volgende week dinsdag, als het meezit maandag, staan wagen en container op de stoep. En dan wordt het inpakken geblazen.

Dit keer nemen we een eigen container mee (20 kub), omdat we veel computerspullen hebben gekregen en zelfs een auto! Ook wordt de container voor een deel gevuld met huisraad van nieuwe Nederlandse collega's die eind augustus naar Mali, Bamako vertrekken. Anco heeft er dan ook alle vertrouwen in dat de container vol komt. We zullen zien.

Het is in ieder geval een zorg minder dat we over dit onderwerp een knoop hebben doorgehakt en nu de laatste dingen kunnen gaan regelen. Zoals jullie hebben kunnen lezen staat ook de trein- en vliegreis vast. En houden we zondag 06 augustus 2006 een afscheidsdienst in onze eigen gemeente in Den Haag.

Als we zo met deze dingen bezig zijn beseffen we meer en meer dat het vertrek snel in zicht komt. Ook aan de kinderen op en rondom de boerderij kunnen we het merken. Ze willen graag nog 'even op de (nieuwe) trampoline met ome Anco of tante Ewien'...

Vanavond hebben we zowaar heerlijk oliebollen, appel-, banaan- en ananasflappen gegeten. Onze schoonzus Carola trotseerde de hitte van de dag om ons met deze lekkernij te verwennen. Echt een aanrader, zo half juli ;-)

En zo worden we nog van allerlei kanten verwend. We zullen beiden blij zijn als de container weer gepakt is en klaar voor vertrek. Dat geeft altijd weer een zorg minder. Volgende week hopen we dit voor elkaar te krijgen, om vervolgens een weekje samen erop uit te gaan. Dit keer in eigen land, als een soort retraîte. Nog even rust vinden (zonder telefoon of computer ;-), voordat we weer de drukte van Bamako ingaan.

Geniet van het mooie weer en alles om jullie heen!

Geen opmerkingen: