22 mei 2006

Gedenkwaardige dag!

Vandaag is een gedenkwaardige dag, omdat het ziekenhuis in Koutiala haar deuren officieel opent!! Het is geweldig hoe snel een en ander de laatste dagen is gegaan. Niemand had durven hopen dat vandaag het ziekenhuis 'al' geopend zal zijn. Een korte terugblik...

Gisteren hadden we in onze gemeente een "getuigenissendienst". Een dienst waarin een ieder de vrijheid kreeg om te vertellen wat God voor hem/haar had gedaan. Ook Anco ging naar voren om te getuigen dat God in Mali aan het werk is.

Zo'n 1,5 week geleden vertelde ik in een weblog dat een collega-verpleegster in het donker in een groot gat was gefietst. Met als gevolg een geperforeerde lever. Wonder boven wonder kwam ze er helemaal bovenop, al moet ze het nu - qua werk - even wat rustiger aan doen. Zij schreef later aan familie en vrienden dat ze God's hand had gevoeld gedurende deze moeilijke en spannende tijd.

Toch hielden de spannende tijden voor het ziekenhuis (en personeel) niet op. De energiemaatschappij in Mali bleef dwarsbomen als het ging om de noodzakelijke aansluiting in het ziekenhuis. Er werd niet geleverd, en daarbij absurd hoge prijzen gevraagd. Vorige week ontvingen we een e-mail om mee te bidden en te vasten, omdat de maatschappij had gezegd dat het nog wel zo'n 6 weken (minimaal) zou duren.

Gisteren mochten we dan ook getuigen van God's hand in de hele situatie. Zonder dat iemand het had verwacht, kwam de maatschappij over de brug en kan het ziekenhuis - met stroom - vandaag haar deuren officieel openen. Neem ook eens een kijkje op de website: http://www.koutialahospital.org/home.php

Ook voor ons kwam er goed nieuws. We waren al weken bezig om zonnepanelen, noodzakelijk voor de stroomvoorziening van het radiostation in Koutiala, in een zeecontainer te krijgen vanuit Amerika. Maar we beschikten niet over voldoende financiële middelen, op het moment dat de container het land verliet. Ook was het nog maar de vraag of evt. de helft van deze panelen nog op tijd zou zijn om mee te varen...

Laat nu de container een week later zijn uitgevaren, MET onze 8 panelen erin. God is goed! Dit betekent dat we - na terugkomst in Mali - in ieder geval al aan de slag kunnen met het aantal panelen dat nu is verscheept. We blijven voor de rest van het aantal naar financiële middelen zoeken!!


1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo,

Wat mooi om dat allemaal te horen!
De website heb ik natuurlijk ook even bezocht van het ziekenhuis.
Ik moet zeggen ik ben zeer onder de indruk van wat jullie doen en de mensen in Mali (van wat ons verteld is).
Geniet van je periode hier in Nederland en ik hoop ook dat jullie een tijd mogen hebben waarin je goed uitrust zodat je weer met nieuwe energie terug kunt gaan naar Mali.

Groetjes Yolanda