29 april 2006

Slenteren over de vrijmarkt

De kou trotserend zijn we vanochtend toch de vrijmarkt in Rotterdam opgegaan. Grappig toch, hoe half Nederland zich met oranje toeters en bellen versierd ter ere van de Koningin. Daar zijn we denk ik – als Nederlanders – toch wel enigszins uniek in. Heb ook een nieuw Nederlands woord geleerd dezer dagen: aubade (na correctie van een vriendin ;-)...Nooit van gehoord....

Maar goed, de vrijmarkt dus. Al slenterend langs alle kraampjes, ging er een lichtje bij me op. We zijn (zowaar) deze vorm van winkelen gaan waarderen. Het is in Mali als het ware het hele jaar rond vrijmarkt, dat is dé Malinese manier van winkelen. Sinds ons verblijf daar ben ik het dan ook meer en meer gaan waarderen. Ook onze afdingkunsten konden we goed gebruiken vandaag.

Het is ook altijd weer bijzonder om te zien wat er allemaal te vinden is op zo'n markt. Ook wel veel “oude spullen” als je het op het eerste gezicht bekijkt (vanuit Nederlands oogpunt)....maar zo nu en dan nog goed bruikbaar in een land als Mali. Het is voor ons nu een stuk makkelijker (dan voor ons eerste vertrek in 2004) om te weten wat we nodig hebben in een land als Mali en wat er goed bruikbaar is. Anco heeft dan ook een versterker die hij graag wilde kopen op de kop getikt. Kun je in de winkels niet zo goedkoop krijgen, en we blijven tenslotte Nederlanders ;-)

Naast het vieren van Koninginnedag en andere Nederlandse tradities, komen we meer en meer terug in het Nederlandse ritme. Al blijft het hier nog steeds (erg) koud! Naast bezoeken aan familie, vrienden en sponsors om over ons werk te vertellen, werden we afgelopen woensdag ook uitgenodigd bij de EO Metterdaad radio voor een interview.

In een kwartier tijd konden we daar ons verhaal over 1,5 jaar wonen en werken in Mali kwijt. Het was overigens niet Live, dus de uitzending wordt nog uitgezonden nadat deze is ge-edit door de radio-afdeling. Voor ons dus ook spannend wat er uitkomt....De uitzending zal later ook op de website van de EO komen te staan.

Zodra we meer weten zullen we het vermelden op onze website. Wordt vervolgd!!

Geen opmerkingen: