05 april 2006

(Almost) ready to take off

Geregeld plagen we elkaar met de vraag: kaar om weg te gaan? Nog niet dus, we hebben onze koffers onder het stof vandaan gehaald, maar daar blijft het bij. Er zijn nog teveel (werk)zaken die ons bezig houden in deze laatste 10 dagen voor vertrek.

Vandaag hebben we met onze directeur en de radio/media-coördinator West-Afrika een goed en positief gesprek gehad over ons mogelijke toekomstige werk. Twee dagen hiervoor hadden we soortgelijke gesprekken met onze velddirecteur en zijn vrouw in een “glazen” restaurant, ver uitkijkend over Bamako. Een bijzonder details over deze twee afzonderlijke gebeurtenissen is, dat we tot eenzelfde soort ideeën en scenario kwamen. Zonder hierover van tevoren met elkaar te hebben gepraat. Joel (onze directeur) reageerde achteraf dan ook: het is geweldig om op deze manier bevestiging te mogen ontvangen.

We willen nog niet teveel kwijt over wat we na ons verlof zullen gaan doen, omdat het allemaal nog in een voor-stadium is. In Nederland zullen we ook met de CAMA-directeur en het bestuur een en ander gaan bespreken. Toch groeit ons vertrouwen in deze laatste weken voor vertrek en zien we uit naar de mogelijkheden tijdens onze terugkomst in Mali. Want dat staat voor ons vast, dat we, D.V. terugkeren naar Mali.

Ondertussen proberen we ons hoofd – zo goed als het gaat – bij ons af te ronden werk te houden. En dat terwijl de Malinezen ook echt klagen dat de hitte toeneemt. Het is zo'n 45 graden buiten op het moment dat ik deze weblog schrijf (14.00 uur Malinese tijd). Gisteren bekroop me het gevoel dat een leger watten de plaats van mijn hersenen in hadden genomen. Zo voelt het soms althans....

Ons testcybercafé gaat een dezer dagen verhuizen. Een CAMA dominee alhier heeft een aantrekkelijke stek, waar meer 'aanloop' zal zijn van mensen omdat het dicht aan de weg ligt. Momenteel bevindt ons cyber zich nog steeds op de “tijdelijke locatie”, naast onze compound.

Na een jaar goed te hebben gedraaid, lijkt de tijd te zijn gekomen om te verhuizen. Op de nieuwe locatie zal de plek ook meer gaan dienen als 'werkplek' voor CAMA dominees. Een centrale plek waar zij zich rustig kunnen terugtrekken en hun research / hun werk kunnen doen. Paul, onze werker in het cyber, verhuist gewoon mee. Hij kan de plek al fietsend bereiken.


Zaterdagochtend rest ons nog een laatste Bambara-examen (voorlopig). En we nemen niet echt de tijd om te leren ;-) Na het examen willen we nog een paar dagen richting Koutiala. Om de website over te dragen en ander werk af te ronden, en natuurlijk om afscheid te nemen van onze collega's aldaar. Het zal vreemd zijn om hen 3 maanden niet meer te kunnen begroeten.

Geen opmerkingen: