18 april 2006

Brr, koud hé!

Zaterdagochtend stonden we er dan: op Nederlandse bodem! Na een voorspoedige reis kwamen wij - en bagage! - veilig aan op Schiphol. Met ons slaperig hoofd mochten we een groep familie en vrienden begroetten. Ook maakten we voor het eerst kennis met de jongste telgen in de familie. Wel vreemd hoor!!

We zijn inmiddels drie dagen verder en het verblijf in Nederland voelt ook nog enigszins "vreemd" aan. Het is moeilijk uit te leggen waarom, behalve bijvoorbeeld dat: we nu functioneren in een klimaat van 13-15 graden i.p.v. 40-45; we een extra lange warme douche nemen i.p.v. een ijskoude; alle verkeersregels duidelijk zijn én mensen zich eraan houden ;-)
En zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. We merken - na ruim 1,5 jaar wonen en werken in Mali - dat het het leven zo anders in elkaar steekt, dat we er gewoon weer even aan moeten wennen. Raar hé, hadden we eigenlijk niet gedacht!

Maar leuk is het, om vrienden en familie weer te zien en te mogen horen hoe het hen momenteel vergaat. Leuk was het ook, om bijvoorbeeld Maaike (dochtertje van Anco's broer) op schoot te hebben, rond uit pratend alsof we niet weg waren geweest. Ze zette dan ook maar direct de onderhandelingen voor een grote trampoline in. Ze had tenslotte al een jaar gespaard en had nog maar 10 euro nodig voor de 'grote aankoop'. Ik kon niets anders dan glimlachen.

Ook Jobbe - de hond op de boerderij - heeft sinds onze aankomst vreugdesprongen gemaakt. Hij wist niet hoe hard hij moest kwispelen toen hij Anco in het oog kreeg. Toen we vandaag de mountainbike van zolder haalde (Ewien fietste braaf elke dag met de hond voor het vertrek naar Mali), werd het hem bijna teveel, zo uitzinnig van vreugde was hij. Geloof dat ik toch echt weer aan de dagelijkse fietstocht "vastzit" ;-) Maar ja, aan een beetje conditie-opbouw was ik wel toe, dus dit is wellicht een goede start.

Dachten we in Mali technische problemen te hebben met onze computers/laptop vanwege het stof en de hitte. In Nederland kregen we deze vanwege de kou. Mijn laptop bleek de temperatuurswisseling van 45 naar 15 graden niet aan te kunnen en zegt momenteel geen boe of ba. Wel lastig, zo aan het begin van ons verlof.

Mocht iemand dus een mailtje hebben gestuurd en nog geen antwoord hebben ontvangen: zie probleem hierboven! We checken onze mail wel regelmatig online, maar het is toch anders...De technische helpdesk aan de Krommedijk heeft zich momenteel - met hart en ziel - op het probleem gestort en zegt : het komt goed! Wanneer weten we alleen nog niet. Alles wordt echter uit de kast gehaald. Momenteel wordt de open haard extra hard gestookt, in de hoop het apparaat weer aan de praat te krijgen.

De komende drie maanden zullen we gebruiken om o.a. ruim 50 bezoeken kris kras door Nederland af te leggen. We zien er dan ook naar uit om een ieder te ontmoeten. Mochten jullie ons willen bellen...Sinds vanmiddag beschikken we over een nieuw mobiel nr. in Nederland: 06-50464957. Tot ziens / bels in Nederland!


Geen opmerkingen: