05 december 2005

Sinterklaasontbijt...

Ja, ja ook in Mali is Sinterklaas dit jaar weer langsgekomen. Hij is ons niet vergeten dit keer en heeft ons op een heerlijk Sinterklaasontbijtje getracteerd. Het ontbijt bestond uit: lekkere broodjes, afgewisseld met pepernoten, chocolademunten en een eitje. Wat een combinatie als ik het zo eens allemaal opschrijf ;-) Maar wel lekker!!

We hadden ons op uitnodiging naar Annemiek, de Nederlandse juf, begeven. Gewapend met cadeautjes voor haar zoontje Robin van 1,5 / 2 jaar. Ook hadden we voor de gelegenheid Bantu, onze pup, meegenomen. Om met haar 'Malinese straathond', zoals ze liefdevol genoemd wordt ;-) te spelen.

Haar hond draagt de naam Boefje en dat past ook echt wel bij het karakter. Bantu moest zo nu en dan flink van zich afbijten (letterlijk en figuurlijk), omdat Boefje haar van alle kanten besprong. Uit enthousiasme kan ze dan geen minuut stil zitten en komt alle energie vrij. Bantu daarentegen is een echte labrador, dat gaat er allemaal wat langzamer en beheerster aan toe.

We lieten Bantu later even binnen bij ons slapen en toen trok Robin aan neus en oor. Maar we geloven dat hij dit veel beter vond dan zo'n wilde hond boven op zijn nek. Geef mij dan maar Robin, zag je hem bijna denken.

Annemiek heeft dit jaar ook weer voor de Nederlandse en Frans-Belgische kids een Sinterklaasfeest georganiseerd. Ikzelf was daarbij zwarte Piet vorig jaar, maar heb het nu aan anderen overgelaten. Roulatie is meer dan goed, elk jaar dezelfde pieten wordt (misschien) ook wat saai !!

Wij staan nu op het punt om naar een auto te gaan kijken van Nederlanders die ik ken vanwege het schrijven voor Afrikanieuws.nl. Zij hebben een rondreis door West-Afrika gedaan en willen nu de auto die ze hebben verkopen. Ondertussen zijn we weer terug en is de auto gezien en gereden. Anco is er nog niet zeker van of dit 'de auto' voor ons is en wil er een nachtje over slapen.

Het was overigens wel leuk om met de Nederlanders te kletsen. Het is altijd weer bijzonder hoe je een leuk en geanimeerd gesprek kunt voeren, zonder de mensen ooit vooraf gezien te hebben. Dit hebben we al meerdere keren ervaren tijdens ons verblijf in Mali. Je hebt altijd als eerste troef het Nederlandschap gemeenschappelijk en dan ben je al een heel eind!!

Geen opmerkingen: