14 december 2005

Klaar voor vertrek?!

Bijna, bijna....nog niet helemaal klaar voor vertrek, maar dat is 'normaal' in huize Van Bergeijk. We houden alletwee niet van inpakken, dus dat gebeurd altijd op het laatste moment. Ook moet Carina's website vandaag nog online. Dus we moeten nog even doorwerken ;-) Maar dan ga je ook weg met een gerust hart.

Maar wat gaan we eigenlijk precies doen? We gaan twee collega's in Burkina Faso opzoeken met de Kerst. Een stukje vakantie, een beetje werk. We gaan bijvoorbeeld op de heenweg de media-coördinator van West-Afrika opzoeken in Bobo (ligt op de route). Om de koppen even bij elkaar te steken als het gaat om media en de toekomst.

Verder gaan we naar een heus wildpark (met games heeft men ons verteld), dit ter ontspanning!! Ook gaan we Kerst vieren, erg speciaal, met ruim 600 mensen. De collega's in Burkina werken tijdelijk met straatkinderen en wezen en daarvoor is een groots Kerstfeest op touw gezet. Wel bijzonder en spannend allemaal. Ben erg benieuwd. Mijn hart gaat nu al sneller kloppen, als ik weer denk aan het werk dat ik gedaan heb in het verleden onder straatkinderen/mensen.

Ook staat een bezoek aan het jeugdcentrum van Piet (erg beroemd in Burkina) op het programma. Om ideeën op te doen voor de toekomst. Het idee leeft meer en meer om een cyber/jeugdcentrum mee te helpen opzetten in Mali/Bamako. We zullen zien hoe de wegen leiden.

Rest me alleen nog te zeggen (ik schaam me diep dat dat nog niet is gebeurd sinds de laatste Weblog), dat de lessen in de gevangenis van start zijn gegaan!!!!! We hebben maandag jl. 8 schriften en pennen gegeven. Ben geen jeugdwerker, maar voor de zekerheid waren de schriften en pennen allemaal gelijk. Kan er ook niet om gevochten worden, mochten ze dat doen op die leeftijd ;-)

Onze leraar is erg geduldig geweest en blijft enthousiast. Wij hopen op onze laatste dag (vandaag dus) voor vertrek een kijkje te gaan nemen. Het is belangrijk voor de 'jongens' om zo nu en dan onze neus te laten zien. En bovendien zijn we ook wel nieuwsgierig hoe zo'n les eraan toegaat. Onverwachts bezoek dus!

Voor jullie allen: Gezegende Kerstdagen en een heel goed 2006!! Ongelooflijk, hoe hard de tijd gaat. We hopen velen in het nieuwe jaar te mogen begroeten. Ons verlof is nog steeds gepland in: april, mei en juni van het nieuwe jaar.

Geen opmerkingen: