27 april 2005

Op naar Guinee

We zijn ons aan het voorbereiden voor een reis naar Guinee. Vrijdag vertrekken we en dan zijn we D.V. 10 of 11 mei weer terug. De reis naar Guinee zullen we weer per auto afleggen (zo'n 14 uur), maar dit keer niet met onze eigen pick-up van de missie. Dit keer laten we ons rijden ;-) Drie artsen (plastisch chirurg, tandarts en gynaecoloog) hebben ons meegevraagd om een kijkje te nemen in de Hope Clinic (www.hopeclinicguinea.org) in Guinee.

Avontuurlijk als we zijn zeggen we daar natuurlijk geen nee tegen. Nee, even zonder dollen. We zullen in Guinee de Hope Clinic gaan bezoeken, een plek waar de lokale bevolking terecht kan voor (kleine) medische zorg en tandproblemen. Maar wat gaan wij dan doen zou je zeggen? Voor de artsen ligt het duidelijk...

Het zal een week worden van projecten bezoeken, (Nederlandse) collega's ontmoeten, en met een verfkwast aan de slag. En voor ons beiden zit er ook een stukje werk in qua kennisdeling en kennisverkrijging: Anco gaat mee voor het technische deel in breedste zin van het woord, Ewien kan een kijkje achter de schermen nemen van de website bouw, die opnieuw opgezet wordt (momenteel is zij een website aan het bouwen voor het Koutiala ziekenhuis project).

Een nieuwe Nederlandse collega, tropenarts, zal als we aankomen nog vrij 'nieuw' in Guinee zijn. Ze heeft haar afscheidsdienst enige tijd geleden gehad en is sinds vorige week zaterdag richting Guinee vertrokken. Het zal leuk zijn haar te ontmoeten, de laatste keer zagen we haar in Nederland, nu bijna een jaar geleden.

Of we in de tijd dat we in Guinee zijn over internet beschikken is niet duidelijk. We weten in ieder geval dat we een slaapplekje krijgen bij (of zou het in zijn ;-) de Hope Clinic. We zien er erg naar uit, het is lekker om even uit de hitte en het dagelijks werk te zijn. En uiteraard om nieuwe collega's te ontmoeten.

Tot ziens!

Geen opmerkingen: