06 maart 2005

Exploring Koutiala

Tot mijn schrik zag ik dat de laatste weblog al van 28 februari is. Dat kunnen we uitleggen. Deze week zijn we met collega-missionarissen meegegaan naar Koutiala om daar te kijken wat voor werkmogelijkheden er voor ons zijn.

Koutiala is de tweede industriële stad van Mali en CMA werkt hier op verschillende gebieden. Zo is er een mediastudio aanwezig, wordt er een groots ziekenhuis gebouwd, etc. Ook gezien internetmogelijkheden kunnen we hier aardig wat betekenen, omdat er weinig te doen is voor de jeugd.

Zo is er één internetcafé, waar, aldus Anco, 3 computers van internet worden voorzien over een toch al slechte telefoonlijn. En dan moet er nog een flink bedrag per uur voor worden betaald ook. Als we in Koutiala iets zouden opzetten, dan zouden we het altijd beter kunnen doen ;-) Goede mogelijkheden dus, want op die wijze kun je met een goed lopend café heel wat jongeren aantrekken.

Je zou het dan ook niet bij een café hoeven houden, maar ook kunnen denken aan een centrum waar bijvoorbeeld een combinatie kan worden gegeven van: Engelse les, computerles, etc. Dit alles zijn allemaal nog ideeën die moeten worden geverifieerd, maar we zijn hierdoor echt bemoedigd.

Ook de mogelijkheid om een website te verzorgen voor het Koutiala ziekenhuis behoort tot de mogelijkheden. Hierover moet nog worden gepraat, zou eigenlijk deze week gebeuren, als we terug zijn in Bamako. Keer op keer worden we een stukje enthousiaster en zien we dat er heel wat mogelijkheden open liggen om op te pakken op ons vakgebied. Het is goed echter om hier structureel over na te denken en ideeën met meerdere mensen te bespreken. Dat was ook de reden voor ons bezoek.

Ook mochten we vandaag voor het eerst een nationale kerkconferentie meemaken, waar alle CMA-gerelateerden bij elkaar komen om elkaar te bemoedigen, te spreken en beslissingen te nemen. Het was een lange dag, warm en stoffig, maar echt de moeite waard. Een goede dag om contacten voor de toekomst te leggen!


Geen opmerkingen: