23 november 2004

Even bijbloggen

Het is alweer een tijd geleden dat we onze weblog hebben gevuld. Vanaf deze week zullen we ons leven beteren en proberen terug te gaan naar zo'n 3 weblogs per week.

Wat is er gebeurd sinds onze laatste weblog? Nou, we zijn in ieder geval op reis geweest en dat was geweldig. Zie hiervoor ons korte reisverslag en de fotogalerij op onze website (www.avonturiers.nl). Toen wij op reis waren zijn onze verschepingsspullen aangekomen in Bamako. En dat is meer dan goed nieuws. Op dit moment probeert Job, onze Malinese agent op kantoor, onze spullen van de douane los te peuteren. We hadden hiervan al in het bezit kunnen zijn, maar dan hadden we flink wat moeten betalen. Zo gaat dat nu eenmaal hier in West-Afrika. We hebben dan ook besloten nog even geduld te hebben, waardoor de te betalen prijs met rasse schreden zal dalen. Soms lijkt het net de effectenbeurs, alleen anders ;-)

Uiteraard gaan we gewoon door met de taalstudie en dat is een hele kluif. Al merken we dat we stap voor stap vooruitgaan en dat is goed om in gedachte te houden. Anco is uitgenodigd om bij onze leraar, zijn vrouw en 12 kinderen op de thee te komen. Een goede en gezellige Bambara-oefening.

Als we onze spullen hebben hopen we (voorlopig) te verhuizen naar een kleiner huis op dezelfde compound als waar we nu wonen. In januari komen de échte bewoners van 'ons huis' weer terug en moeten we sowieso verhuizen. Hoe lang we hier blijven wonen hangt echt af van ons toekomstig werk. Dit wordt stukje bij beetje duidelijker en we hopen in december een gesprek te hebben met o.a. de mediacoördinator van de CAMA en ook met AGEMPEM, een overkoepelende organisatie van alle Evangelische kerken in Bamako (Mali). Dus daarover meer in een volgende weblog/nieuwsbrief.

Hartelijke groet vanuit een koeler wordend Mali (de nachten pakken we er zo nu en dan onze slaapzak bij ;-)

Geen opmerkingen: