25 november 2004

Afrikaanse zaken

Vandaag zijn we naar de 'copyshop' geweest op de hoek, om Bambara-readers te laten kopiëren die niet meer worden bijgemaakt. Maar die wel erg goed zijn voor onze taalstudie.

Op deze wijze proberen we de Afrikaanse kleinhandelaren zo veel mogelijk van dienst te zijn, door niet de dingen altijd zelf te willen doen / uitzoeken, maar het ook gewoon uit handen te geven. Na enige onderhandelingen over de prijs, is in West-Afrika onderdeel van de zakenrelatie, kunnen we onze kopieën maandag ophalen.

Zo hebben we sinds kort ook een christelijke naaier gevonden. Kleren laten maken in Mali is namelijk veel praktischer en goedkoper dan deze in de winkel te kopen. Op deze wijze heb je altijd kleren naar je eigen smaak, al moet je vaak wel met wat voorbeelden op de proppen komen. Er zijn maar weinig kleermakers (vaak mannen overigens) die zelf modellen ontwerpen.

Vanavond start er een (jeugd)evangelisatie-actie, georganiseerd door de CMA-kerk waar we kerken. Op het voetbalveld vlak achter de betreffende kerk worden dan van allerlei activiteiten georganiseerd, met als doel aan de praat te raken met de jongeren. We gaan ook een kijkje nemen en zullen hierover wellicht later meer berichten.

Bij ons achter zit het ministerie van jeugd- en sport van Mali, wat zich onder andere uit in een groot basketbal/voetbalveld. Veel jongeren zijn hier met name in de ochtend (= het koel) en in de avond (= het weer koel) te vinden. Het leek me wel een idee om daar eens en sportief bezig te zijn en onderwijl wat Bambara-woorden op te pikken. Nu alleen nog de moed om dit voornemen in de praktijk te brengen ;-)

Geen opmerkingen: