28 oktober 2004

Les in (koekjes) bakken

We hebben het al eerder genoemd in onze oktober-nieuwsbrief: creativiteit in Mali is op vele vlakken gewenst. Zo ook als het gaat om bakken & braden. Ewien krijgt sinds kort “les” in koekjes, bananenbrood bakken, pizza maken, etc. Wie had dat ooit gedacht? Zij zelf in ieder geval niet ;-)

In Mali is het moeilijk om aan gevarieerde broodproducten te komen, men eet hier over het algemeen (als men al brood eet) gewoon baguette. Bruin brood is wel te koop, maar helemaal aan het andere eind van de stad. Iets wat je niet dagelijks doet.

Er is ook een keur aan koekjes te koop, maar daar moet je wel flink voor in de buidel tasten. Wat doe je dan als echte Hollandse zendeling? Je koopt of de meest goedkope koekjes (niet altijd even lekker) of je gaat in de leer bij een ervaren Canadese zendelinge (Brenda). Voor dat laatste heeft Ewien dus gekozen, al is het alleen al omdat Anco de zelfgebakken koekjes van Brenda wel erg lekker vindt.

Op deze wijze combineer je een stukje gezelligheid en elkaar beter leren kennen, met een praktische bezigheid, in dit geval koekjes bakken. Mooi geregeld, niet?

Geen opmerkingen: