14 oktober 2004

Beschuit met muisjes

[Een wat verlaat bericht, vanwege internetstoringen ;-)]

Vandaag (dinsdag 12 okt) ontvingen we ons eerste pakketje uit Nederland: bijzonder leuk. Het pakketje had er ongeveer 2 weken over gedaan om van Nederland naar Mali af te reizen*. In het doosje bevonden zich ook 2 beschuiten en een zakje blauwe en roze muisjes. Hiermee mochten we alsnog vieren dat we er een nieuw neefje bij hebben: Jonathan. Zoon van Marc & Janneke van Bergeijk.

Drop mocht natuurlijk niet ontbreken in de doos. En we hebben Job, onze Malinese agent op kantoor, er direct van laten proeven. En ja hoor, het smaakte goed, was zijn mening. Zelfs nadat we hem hadden uitgelegd dat niet-Nederlanders de smaak van drop nogal eens 'bijzonder' vinden. Anco vertelde dat hij een Koreaanse studenten een keer drop had gegeven en die vonden het naar medicijnen smaken. Tsja, meningen verschillen nu eenmaal.

Ook briefpost uit Nederland komt goed aan, hartstikke leuk om dat te ontvangen. Op deze manier blijven we toch verbonden met de mensen die ons dierbaar zijn. We mochten vandaag ook voor het eerst Nederlands bezoek ontvangen: een echtpaar uit Zoetermeer. Ze zijn in Mali ter oriëntatie.

Hier in Mali is alles goed, momenteel is het gemiddeld 33 graden in huis. We mochten vanochtend van onze 3e Bambara-les genieten. Het blijft lastig om met een Westers denkpatroon 'een Oosterse' taal aan te leren. Bij het leren van Frans hadden we nog wel een referentiekader met bijvoorbeeld het Engels, maar dat is nu helemaal niet het geval. Onze leraar is echter een optimist en zei vanochtend nog dat we over 2 maanden 'goed' Bambara zullen praten. De tijd zal het leren.

*
Een pakketje naar Mali komt het beste aan wanneer: deze goed dichtgetaped zit; er op de buitenkant staat geschreven wat het pakketje inhoudt; er een e-mailtje wordt verstuurd met de datum van verzending.

Geen opmerkingen: