16 oktober 2004

Oriëntatie

De afgelopen dagen zijn we ondergedompeld in oriëntatie sessies. Hierin kwamen onderwerpen naar voren, zoals de cultuur in Mali, de rol van de kerk, de rol van de CAMA en natuurlijk niet te vergeten de missionaris zelf. Deze dagen brachten we door met 2 andere nieuwe echtparen op het veld. Op deze wijze kregen we ook de gelegenheid elkaar als ‘nieuwelingen’ wat beter te leren kennen.

Volgende week wordt een echte vrouwenweek voor Ewien. Ieder jaar komt er een vrouwenteam over uit de USA om ons, missionarisvrouwen, in de watten te leggen. En dat kan op vele manieren is ons verteld. Ze brengen niet alleen een boodschap (in woordelijke zin) over, maar zullen ook, als je dit wilt uiteraard, je make-up doen, je haar knippen, lekker voor je koken, etc. Het is zelfs zo dat de vrouwen speciaal op bepaalde ‘taken’ worden geselecteerd. Ewien is benieuwd hoe ze deze ‘vrouwen’ dingen zal vinden ;-) Uiteraard kan daar pas achteraf een gedegen uitspraak over worden gedaan.

De afgelopen weken zijn we ook op zoek geweest naar een geschikte auto voor Bamako, maar dat viel niet mee. Vaak worden er veel te hoge prijzen gevraagd voor oude, niet in goede staat verkerende auto’s. Het is dus niet een aankoop die je zomaar eventjes doet. Terwijl een auto in een stad als Bamako, met zo’n 297 m2 aan oppervlakte hemelsbreed, op z’n zachtst gezegd wel handig is. Ook een eigen huisje laat nog even op zich wachten. Zodra we meer succes hiermee hebben, horen jullie van ons.

Een hartelijke groet vanuit het altijd weer zonnige Bamako ;-)

Geen opmerkingen: