02 januari 2009

Nieuwjaar = nieuwe look

Allereerst vanuit een warm land een heel goed en gezond nieuw jaar toegewenst! Onze lichamen zijn soms wel een beetje jaloers als wij zwetend het nieuwe jaar inluiden, terwijl jullie (over het algemeen) met - temperaturen hebben te maken...

Anco heeft om deze reden bedacht dat zijn nieuwe look (zie foto) wellicht kan bijdragen tot enige temperatuurdaling van zijn lichaam. Vanaf 2009 wordt hij door Ewien "boldy" genoemd. Wat dit precies inhoudt?! Hij gaat sinds kort geheel kaal door het leven.

Ik zie sommigen van jullie hardop denken: enigszins ijdele Anco zonder haar door het leven? Ja, het kan raar lopen. Wat Afrika niet allemaal met je doet ;-)

Wat de Afrikanen er van denken? Helemaal top, aldus de mannen. De vrouwen in het algemeen zijn verdeeld. Ewien zeg je? Die vindt het 3x niets en hoopt dat Anco weer tot zinnen komt ;-)

Hoe dit zo gekomen is? Tijdens ons jaarlijkse kampeeruitje besloot 'de jeugd' zich te laten scheren. Uiteraard kon Anco daar niet aan onder doen en ging hij als eerste onder de tondeuse. Mocht hij zich - kijkend naar de anderen - bedenken.

Wat hij er nu zelf van vindt? Hij vindt het geweldig, had het naar eigen zeggen veel eerder willen doen. Zo verkoelend en tegen de zon dragen ze nu een pet! Begrijp jij het? Alsof haar warmer is dan een pet...dat blijft uiteraard een goede vraag.

Ewien heeft zich ook een nieuwe look aangemeten, al bevat deze meer haar. Volgend jaar toch maar eens een paar keer achter onze oren krabben voordat we weer op een kampeertrip gaan. Wie weet wat er dan voor bizarre voorstellen worden gedaan ;-)

Al met al was het een leuke tijd en hebben we ook weer met oude vrienden kunnen op kunnen trekken. Ook was het een leuke afsluiting voor een van de jongens bij ons. Hij zal zondag weer terug naar huis vliegen.

Vanavond nog een avondje Karaoke met de oudste jeugd (beide jongens hebben een jeugd-ministry thuis). En een potje kaarten later op de avond. Anco en hij zullen dan zaterdag naar Bamako gaan om hem op het vliegtuig te zetten en een ander team op te pikken.

1 opmerking:

Anoniem zei

Nou, kom maar op met die foto ... want dat lijkt me idd helemaal niets voor die Anco zo'n glimmende kop! Het is hem 'op' z'n bol geslagen zeker ;o)

Happy New Year!!!!

Freek