23 december 2008

Paar dagen Bamako

Werk en fun lossen elkaar af, de paar dagen dat we in Bamako zijn. Gelijk ook een goede tijd om nieuwe collega's - inmiddels niet zo nieuw meer - te leren kennen. En (oude) vrienden te zien, net op tijd voor de Kerstdagen.

En Kerst leeft, ook hier in Mali ;-) Hoeveel keer we al ontkennend hebben moeten antwoorden op de vraag of we naar Bamako zijn gekomen om Kerst te vieren?! Niet dus, helaas zou ik bijna zeggen. Morgenochtend is het plan om weer af te reizen naar Koutiala, vergezeld van een 3-persoons team (komen vanavond binnen).

Gisterenavond werden we 'opgeschrikt' door een harde klap op de deur waar we slapen. Hmm, vreemd dachten we nog, maar schonken er verder weinig aandacht aan. Het was inmiddels al middernacht en welke gek klopt op dat uur van de dag nog op de deuren ;-)

Keken wij even raar op toen we de volgende ochtend uitvonden dat het onze oude, beste vrienden waren die naar Senegal zijn verhuisd. Andere collega's - die we eerder die avond zagen - hadden ons niets verteld. Maar hadden wel subtiel gevraagd of we de sleutel voor laatkomende mensen aan de bewaker van de zending wilden geven...Hmm, hoogstwaarschijnlijk toch een complot theorie.

Onze vrienden op hun beurt wisten niet of Anco alleen in Bamako was en of hij wel daadwerkelijk in de kamer waarop ze klopten sliep. Het zekere voor het onzekere genomen besloten ze niet de deur open te doen en hem (ons dus in werkelijkheid) te bespringen. Pff, gelukkig, want dat hadden we denk ik maar half overleefd ;-)

Ikzelf geniet van de kerstmarkten - om de laatste cadeautjes te kopen - afstruinen met mijn Noorse vriendin en een keer lekker uit eten gaan. Vanmiddag nog wat boodschappen doen - ook voor collega's - , is part of the deal als je naar Bamako gaat (zucht ;-)

En zo komen de Kerstdagen met rappe schreden dichterbij. Hoop dat een ieder die dit leest meer gereed is voor de Kerst dan wij op dit moment. Het wordt een lange reis morgen - eerst van Bamako naar Koutiala - en dan pakken om naar onze Nederlandse vrienden rond Sikasso te gaan om Kerstavond te vieren...

Geen opmerkingen: