23 augustus 2007

Wel of niet verhuizen?

Het is ons de laatste tijd meerdere keren gevraagd. Wanneer gaan jullie nu precies naar Koutiala verhuizen? Om eerlijk te zijn weten we dat nog niet. Het kan zelfs zo zijn dat we uiteindelijk niet zullen verhuizen…

Huh, denken jullie nu wellicht. Maar dat schreven jullie toch in de laatste nieuwsbrief (mei 2007). Ja, dat klopt, maar sindsdien is een en ander enigszins veranderd. Allereerst is het huis waarin we zouden trekken nog niet klaar. Het huis was van origine een kantoor en moet als het ware omgetoverd worden tot guesthouse / tijdelijke woning voor ons.

Dit betekent dat er nog geen keuken ingebouwd is en de collega die hierover gaat is bijzonder druk met het installeren van nieuwe collega’s. En daarbij het klaarmaken van hun huizen etc. Dit deed ons ertoe zetten om hem gerust te stellen door te zeggen dat wij niet zo’n haast hebben en ook in de tussentijd heen en weer naar Koutiala kunnen blijven reizen, indien nodig.

Al met al ziet het er dus zeker niet uit dat we in augustus, september van woonstek zullen veranderen. Ook wel weer OK, omdat we in Bamako onze weg weten en hier onze meeste vrienden hebben wonen. Het moet echter ook niet te lang duren voor we verhuizen, omdat het anders niet meer ‘de moeite’ is voor ons verlof in 2008.

We zullen een en ander dus gewoon even rustig aankijken en erover praten met onze directeur uit Nederland, die vanavond aankomt in Mali.

De eerste versie van de gezondheidsvideoclip is inmiddels gereed. Nog even een VCD-tje branden en dan laten we de eerste drie minuten volgende week op de Ségou-conferentie aan onze collega’s zien. Nog even spannend hoe een ieder hierop zal reageren.

Voorafgaand, en eigenlijk ook belangrijker, laten we de eerste versie aan de acteurs zien van het ziekenhuis. Zij kunnen dan nog (klein) commentaar op de videoclip geven, voordat we de uiteindelijke versie branden. Ook hierin even afwachten dus, maar het resultaat is, vinden we zelf, erg mooi geworden!

Geen opmerkingen: