19 augustus 2007

Pups en zo

Het is bijzonder hoe snel de pups groeien, deze week zijn de oogjes opengegaan. Ook worden voorzichtig de eerste stapjes gezet. Waren de oren in het begin ‘platte lapjes’, nu zie je er ook echt ‘diepte’ in. Ze reageren alert en bijten de moeder bij het eten met hun pas verkregen tandjes.

Ook de kleine (zorgen)pup groeit goed en we zien een duidelijke vooruitgang in hoe hij zich ontwikkelt en voortbeweegt. Twee pups zijn al vergeven, een nog niet. Tegen de tijd dat ze het nest kunnen verlaten, zal er voor hem ook een thuis gevonden zijn.

De afgelopen week is Anco naar Koutiala geweest, om allerhand werk te verrichten. Er komen nieuwe collega’s in Koutiala binnenkort, die hij van een internetverbinding wilde voorzien. Daarnaast is er altijd werk te doen op de bijbelschool Bethel.

Ikzelf bleef thuis om de laatste hand aan de (eerste versie van de) videoclip te leggen. Door een allergische reactie (op een medicijn) kwam ik echter niet zo ver als ik gehoopt had. Het plan ligt er om een stukje van de eerste video op onze jaarlijkse conferentie in Segou te laten zien. Deze gaat maandag over een week van start. Onze directeur uit Nederland zal hier de gastspreker zijn.

We zien uit naar ons Nederlandse bezoek, in de vorm van onze directeur en zijn dochter. Het is altijd goed en leuk om in onze eigen taal te kunnen praten en door hem worden we ook altijd weer even op scherp gezet als het gaat om welke reden we in Mali zijn.

Daarnaast kennen we hem als directeur, en nog niet als spreker. Het zal een nieuwe ervaring worden om hem eens van deze kant te zien ;-) Onze kerk in Magnambougou zal hem volgende week zondag ontvangen, waar hij in het Frans zal spreken. Onze voorganger maakt altijd graag plaats voor sprekers uit verschillende werelddelen en de boodschap die zij te delen hebben.

Deze week zullen we dan langzaamaan dingen gaan voorbereiden voor dit bezoek en onze conferentie. Een tijd waarin we als collega’s van elkaars werk mogen horen en er voor elkaar kunnen zijn. Het is altijd goed om van elkaar te horen – in de vorm van een verslag / presentatie - wat er het afgelopen jaar is gebeurd. En uiteraard zal het een tijd worden om te ontspannen!


Geen opmerkingen: