15 december 2006

Even er tussenuit

Gisterenmiddag, avond en nacht zijn Anco en ik er even tussenuit geweest ;-) Telefoon uit, geen laptop mee, en al helemaal geen checken van de e-mail. Dacht Anco nog toen hij de auto instapte dat hij kerstinkopen ging doen, op het moment dat we bij een hotel parkeerden werd hij toch wel erg achterdochtig. Iets in het hele kerstinkoop-verhaal klopte niet, bleef hij maar zeggen ;-)

En dat klopte....Ik had namelijk stiekum een nachtje geboekt in een hotel in Bamako, ter ere van ons 5,5 jarig huwelijk. Nou niet echt een periode die je normaliter viert, maar na al het ziek-zijn van de laatste maand/weken, vond ik dat een verwennerij op z'n plaats was. En dat was het!! Het zwembadwater was erg koud, maar na even doorbijten was ook dat een verfrissing ;-)

We moesten dan ook hard lachen toen we vanochtend bij onze velddirecteur kwamen voor een gesprek, en hij als eerste vroeg wat we vonden van de e-mail die hij ons gisteren had gestuurd. E-mail? Geen idee, hebben we niet gelezen sinds gisterenmiddag 3 uur, vertelden we met een grijns. Nou, we kunnen jullie vertellen dat dat hem even van zijn stuk bracht. Technische mensen zo lang zonder laptop en/of e-mail? Hoe is dat mogelijk?

Vandaag bereiden we ons voor op een korte reis naar Farakela, een plek waar een Nederlandse SIL-collega van ons werkt. In dit dorp, gelegen op het Malinese platteland (zeg maar), zijn zij druk bezig met de vertaling van de bijbel in het Sénoufo. Wij gaan dit keer met haar mee om eens een kijkje te nemen naar de technische opzet van het project. Om tevens te bekijken waar verbeteringen kunnen worden aangebracht en op welke manier.

Anco's maag- en darmklachten zijn nog niet over, of kwamen eigenlijk een tijdje geleden weer terug. We zullen dan ook de Amerikaanse arts raadplegen wat te doen en belangrijker wat (aan medicijnen) mee te nemen, voordat we op pad gaan. Ook zullen we eens kijken of het drinken van gekocht mineraalwater zijn lichaam goed doet. Anco's maag heeft vanaf het begin van onze tijd in Mali enige moeite gehad met het gefilterde 'Bamakose' water.

Na onze terugkeer in Bamako staan de Kerstdagen alweer voor de deur. Ik vertelde vandaag nog tegen een collega dat Kerst vieren nog steeds een beetje vreemd aanvoelt, als de zon zo hoog aan de hemel staat. Dit jaar zullen we Kerst voor het eerst 'helemaal' vieren in Bamako (vorig jaar waren we in Burkina Faso, het jaar ervoor in Sierra Leone).

Na de Kerst komen taalschoolvrienden van ons, nu woonachtig in Guinée, naar Bamako. We zien er naar uit om hen te ontmoeten! Kerst is tenslotte een feest dat je met familie, vrienden wilt vieren, in welke plaats of land dan ook...

Geen opmerkingen: