05 december 2006

Beefburgers ipv pepernoten


Sinterklaas pakken we dit jaar groter aan dan we dachten ;-) Vanmiddag was het dan eindelijk zover...De container kwam binnen, om 12.41 uur om precies te zijn...

Voordat de container het erf opreed, grapten we nog over de kleur die de container had. Die was ik spontaan vergeten in al die maanden ;-) Laat ik er nu ook nog spontaan naast zitten. Ik dacht toch echt dat hij rood was, maar uiteindelijk was hij toch groen. Misschien toch kleurenblind?

Maar goed, het was nog een hele onderneming om de container (alles bij elkaar toch zo'n 7 ton) heelhuids op vaste grond te krijgen. Op geheel Malinese wijze moest er eerst nog een deal worden gemaakt over de prijs van de heftruck. Laat Anco's vriend Madany de prijs nog op het laatste moment met 2/3e omlaag weten te krijgen.

De container moest over de poort van de compound van collega's worden getild. De drempel was vrij hoog en het was ook nog eens lastig met een electriteitsdraad waar de heftruck onder moest blijven. Ik heb in mijn leven nog nooit een vracht zo wiebelend over de drempel zien gaan. Toen het “moment suprême” dan ook daar was, keek ik maar niet. Stond eerlijk gezegd hard te bidden dat er niets mis zou gaan. Heb al teveel verhalen gehoord van containers die van de trein en/of heftruck vallen.

Maar het lukte wel (zie foto's als bewijs)....En daar waren we meer dan blij om. Zodra de container op de grond stond, begon de poppenkast pas echt. De douane kwam drie man/vrouw sterk de container 'controleren'. Onder toeziend oog van de douane mag de deur pas worden opengemaakt. Dit gedeelte van het proces staat me het meest tegen. De douaneambtenaren kunnen echt vervelend doen en je op de zenuwen werken. Daarnaast zeggen ze het één en doen het ander.

Nadat de groep weg was kon het echte werk beginnen. Met twee jongens van Madany hebben we de hele dag uitgepakt, gesorteerd etc. Een hele klus, gelukkig was het vandaag niet al te warm. Daarna naar huis en onze eerste lading in de auto eens rustig bekijken. We hadden in ieder geval een doos lekkers met ons meegebracht.

Op deze wijze werd het vandaag toch nog een heus Sinterklaasfeest, alleen dan zonder pepernoten en taai taai. Beefburgers en chocomel, dat is weer eens iets anders. Het gebeurd tenslotte niet elke dag dat onze container binnenkomt, zonder dat er ook maar iets van de inhoud is beschadigd ;-)

Met onze inhoud kunnen we weer een tijd vooruit, de container bevatte met name spullen voor (toekomstige) projecten. Een Sinterklaasfeest om niet snel te vergeten en vooral dankbaar te zijn.


Geen opmerkingen: