06 augustus 2005

Terug in Bamako

We zijn na ruim een week in Koutiala weer terug in Bamako. Wel beetje vreemd nog hoor, terug in zo'n leeg huis, als je ruim een week in een huis hebt gelogeerd met 3 kinderen. Die maar wat graag wilden dat 'uncle Anco' en 'aunt Ewien' mee gingen springen op de .......trampoline!!!

Maar goed, naast de trampoline waren er ook voldoende andere dingen te doen ;-) We hebben al wel gezien dat Koutiala een ideale plek zou zijn om een internetcafé te starten. Maar, we zullen zien wat de toekomst gaat brengen.

Het was 'leuk' om te zien hoe snel het internet (dat er voor onze komst niet was) in gebruik werd genomen. Lange uren werden gemaakt achter de computer, en niet alleen voor werk doeleinden. Ook werd Skype direct de nummer 1 hit van onze collega's. Het werd direct een stuk gemakkelijker en aantrekkelijker om even naar huis te bellen.

Ook op het CPAM-kantoor (hoofdkantoor zeg maar van o.a. het ziekenhuis dat wordt gebouwd) werd internet met dank ontvangen. De afgelopen maanden waren er zoveel problemen met de telefoonlijn geweest, dat het bijna onmogelijk werd om e-mails met grotere attachments binnen te halen. En dat toen er juist e-mails vanuit Amerika werden verzonden met bouwtekeningen voor het ziekenhuis eraan (oei!!).

Onze collega's aldaar vertelde ons ook een leuke anekdote over de trampoline die ze hadden aangeschaft. Op een gegeven ogenblik vroeg een collega die naast hen woont aan een 'dorpbewoner' of ze de nieuwe dokter al ontmoet hadden. Degene dus in het huis met de trampoline ;-) Ja, had de bewoner geantwoord, maar er gebeuren soms vreemde dingen in hun compound. Je ziet namelijk zo nu en dan mensen boven de muur uitkomen!!

Ze wisten dus helemaal niet wat ze zagen, als ze telkens een stuk lichaam boven de buitenmuur uit zagen komen (bij de sprong) en dan weer niet, en dan weer wel, etc. De collega's in Koutiala hebben er flink om kunnen lachen. Anco stelde ook al voor om een 'wedstrijd' uit te zetten met de vraag hoe het toch komt dat de mensen zo op en neer de lucht in gaan. De winnaar zal dan als prijs een avondje op de trampoline krijgen. Denk dat we dan heel vreemde dingen kunnen verwachten ;-)

De nachtwaker van onze collega's (met trampoline) zit zo nu en dan ook verbouwereerd te kijken als we met z'n allen aan het springen waren. Nadat we moe en bezweet van het springen waren, ging hij, toen iedereen weer binnen was, toch maar eens een kijkje onder de trampoline nemen. Want ja, hoe kan het toch dat we met z'n allen zo hoog de lucht in gaan??

Geen opmerkingen: