09 oktober 2009

Een huis vol visite

Visite, visite, een huis vol visite...althans een huiskamer vol dan, omdat onze visite op een geimproviseerd bed (lees: matras) in de huiskamer slaapt ;-) Wat hij overigens geen probleem vindt, ik hoor jullie al denken...

De afgelopen 9 dagen (er rest er nog één) hebben we met een gezamenlijke vriend uit Nederland mogen optrekken. Een erg leuke ervaring, waar we - en vele anderen - veel profijt van hebben (gehad).

De eerste dagen zijn we in Bamako gebleven om de stad te zien, boodschappen te doen en een technische school - door een Nederlander opgezet- te bezoeken. Van de school waren we overigens erg onder de indruk. We hopen in de toekomst evt. een partner daarnaar toe te sturen om bijvoorbeeld een computercursus te volgen.

Terug in Koutiala heeft onze vriend zich letterlijk in het zweet gewerkt. Oktober is een hete, kleffe maand, voordat de koele bries van November, December, Januari Mali aandoet.

Er zijn verschillende klussen geklaard, van het repareren en klaarmaken van computers tot het aanleggen van fiber optics op de Bethel bijbelschool.

De klapper van het bezoek zal vandaag moeten plaatsvinden. De afgelopen dagen hebben Anco en Victor een hoge antenne (ongeveer 24 meter) in elkaar gelast om de meisjesschool in Baramba (zo'n 20 kilometer buiten Koutiala) van internet te kunnen voorzien. De link zal van de bijbelschool naar de meisjesschool gaan lopen. De uitdaging is om boven de hoge bomen uit te komen, zodat het signaal op de school voldoende sterk zal zijn.

Een net aangekomen werkteam gaat ons vanmiddag vergezellen, omdat het niet niks is om zo'n hoge antenne goed van de grond te krijgen. Gisteren zijn al heel wat voorbereidingen op de meisjesschool getroffen. Een paar bomen zijn gesnoeid, drie ankerpunten zijn gegraven en met cement volgegooid. Om als een goed, stevig fundament voor de antenne te dienen.

Onze trouwe hulp in huis heeft ons gisteren bij hem thuis laten komen om op geheel Malinese wijze te eten. Niet alleen het recept was van hier, maar ook de wijze waarop we het nuttigden. Je hebt een grote schaal voor je met rijst en saus en ieder mag zijn vingers op zijn eigen stukje eten erin dippen. Erg lekker, al blijft het wennen om je hand als lepel te gebruiken ;-)

We mochten de avonden ook vaak een frisse duik nemen. We zijn gezegend met een geschonken zwembad in de achtertuin. Al met al hebben we veel kunnen doen, en was het bovendien Nederlands gezellig!

Wie volgt? ;-) De maanden December en Januari zijn de koelste van het jaar!

1 opmerking:

Victor Viveen zei

T was heel erg gezellig en we hebben ook nog eens veel kunnen doen.

Ik heb een erg leuke tijd gehad en ook veel van jullie werk kunnen zien en meemaken. Dat is een leuke ervaring.

Nogmaals dank voor de gastvrijheid!

Groetjes
Victor Viveen