04 maart 2006

Computercursus van start

In de weblog genaamd “computers in trek” noemde we een cursus Bureautique (Word, Excel, etc). Inmiddels is deze cursus afgelopen maandag van start gegaan. Met een voorlopig totaal van vijf studenten...

De leraar – ook werkzaam voor ons in de gevangenis – is blij met de verandering. Hij werkte voor een bedrijf dat niet veel toekomst meer had. Nu krijgt hij een vast percentage van het cursusgeld dat de cursisten betalen. Dus: hoe meer cursisten hij ook werft, hoe meer salaris hij kan verdienen. Uiteraard tot een bepaald maximum aantal cursisten.

Paul, onze werker in ons test cybercafé doet deze ronde ook mee. Het plan is om de cursus maandelijks te herhalen, bij voldoende animo. Het is best lastig voor Paul, omdat de lessen toch voor het grootste deel in het Frans worden gegeven. En hij met name Bambara goed beheerst. We hebben hem dan ook aangemoedigd om het tegen Joel, de leraar te zeggen, als het hem boven de pet gaat. Dan kan Joel (nu hij nog maar vijf studenten heeft) een en ander in Bambara uitleggen.

Ik had gehoopt mijn Ivoriaanse vriendin ook deze cursus voor een deel aan te bieden. Toch leek ze me niet gemotiveerd genoeg en ben ik er de laatste week zelf niet meer op teruggekomen. Zij ook niet, en dat leek me voldoende teken om een en ander nu niet door te laten gaan. Je moet wel gemotiveerd zijn om een cursus een maand lang elke ochtend vol te houden.

Onze collega Carina heeft ook twee dames gestuurd, die ze in de toekomst eventueel voor een project wil inzetten. Op deze manier kunnen we ook elkaar onderling weer helpen met de gaven en talenten die we hebben gekregen.
Ook dit keer zijn we blij dat een Malinees als onderwijzer is aangesteld en niet wijzelf. Op deze wijze kunnen we met een gerust hart op verlof gaan over zes weken, zonder dat we in hoeven te zitten over de voortgang van een project.

Ook Madany, Anco's computervriend, is een goed voor Joel om op terug te vallen. Bij zijn cybercafé is de cursuslocatie opgesteld. Hijzelf zal ook voor bepaalde opvang moeten zorgen t.z.t., omdat hij van plan is met vrouw en dochter ons in Nederland op te komen zoeken ;-) Ben benieuwd hoe Nederland hen zal bevallen!!

Geen opmerkingen: