20 mei 2005

Nieuwe bewoners

Sinds vanavond, vrijdagavond/voor de nieuwe bewoners nacht, hebben we er 3 nieuwe gezinsleden bij. Drie?? hoor ik jullie verschrikt denken? Hoe is dat zo snel gegaan? Sja, voor jullie een vraag, voor mij een weet ;-)

Nee hoor, het gaat om 2 hennen en een haan. Gefopt! We hebben ze gekregen van een Nederlandse kennis hier in Mali. Echte Nederlandse raskippen, wat wil je nog meer...Ben de naam van het ras in alle commotie alweer vergeten, maar dat leren we er wel weer bij. O ja, komt weer op: Barnevelders...Correctie na een paar weloverdachte dagen: het gaat om menging van 1/2 Barnevelder en 1/2 Malinese kip, om zo een ras te krijgen wat sterk is en ook echt broeddrang heeft...

We hebben voor de nacht even een provisorisch huisje in elkaar gezet, zag er nog best leuk uit. De kippen kwamen echter zo versuft uit de doos (gelukkig hingen ze niet ondersteboven aan onze motor, zoals bij de Malinezen ;-), dat ze geen tok uitbrachten. Alleen toen Anco ze direct ook even kortwiekte, kwam er zo nu en dan een magere tok.

De hond en de kat van het erf hebben ook even kennis gemaakt. Voor de zekerheid toch maar het hok zo dicht gemaakt dat de kat er vannacht niet bij kan. Je weet maar nooit, ze is aan de magere kant.

Maar goed, dit heugelijke feit wilde huize Van Bergeijk even met jullie allen delen. We gaan zeg maar 'steeds dichter bij de natuur leven'...Nieuwe collega's van ons zeiden vanavond dat we hun 3 kippen er ook nog wel bij mochten. Nou, dan hebben we er over een tijdje zomaar 6!

De nachtwaker kwam met een echte Malinese vraag: of we ze op de Grand Marché (grote markt) hadden gekocht. Hij zag er waarschijnlijk direct brood euh 'vlees' in. Zo'n Hollands kippetje is weer eens wat anders dan een magere Malinese kip. En taai dat ze smaken. Er zijn maar weinig kippen die echt mals zijn, maar ja wat wil je als je weinig water krijgt in een droog en dor land. En dan ook nog eens een laatste tocht moet maken ondersteboven aan de motor of halfhangend op de bus. Daar wordt je wel taai van zeg!

Onze kippebelevenissen (of is het kippenbelevenissen?) worden wellicht vervolgd!

Geen opmerkingen: