03 juni 2011

Mixed feelings

Vanochtend kreeg ik nog niet veel uit handen, al komt het moment van vertrek rap dichterbij. Gisteren een goede verjaars-afscheids-bbq gehad en dan wordt het ineens best definitief. Vrienden bleven slapen en ook die zijn vanochtend uitgezwaaid. De zin "Partir c'est mourir un peu" (vrij vertaald: afscheid nemen doet pijn!) komt meer dan eens bovendrijven.

Zo'n jaar Nederland is best lang, maar ook weer zo voorbij. We mochten optrekken met mensen die we voorheen niet (goed) kenden, ik werd lid van de plaatselijke fotoclub, Anco ging met liefde elke week naar de volleybal. En wat dacht je van al die heerlijke, lichte (zomer)avonden?

De omschakeling wil dit keer minder lukken, ook al pep ik mezelf met van alles en nog wat op :) Van cholocade tot een kort gesprek met mijn Hemelse Vader.

Toch zien we ernaar uit om (in ieder geval) nog een jaar in Mali werkzaam te zijn. Het weerzien met vrienden zal zoet zijn, de nahitte van de warmste meimaand minder...

We zullen ons in dit jaar concentreren op de Bethel bijbelschool en op nog meer kennisoverdracht aan jonge Malinezen. We hebben in het afgelopen jaar gezien dat een aantal dingen goed draaien wanneer wij er niet zijn. Uiteindelijk toch het doel waar we ons elke keer naar uitstrekken. Jezelf overbodig maken...

Ook met het videowerk verschijnen er veranderingen aan de horizon. We zullen meer proberen samen te werken met andere (zendings)organisaties en er staat een theatergroep te popelen om enkele audioscript in videobeelden om te zetten.

We hopen dit jaar ook nog een agrarisch project in Senegal te gaan bezoeken. Na ons jaar Mali groeit wellicht het verlangen om daar enkele maanden mee te mogen draaien met een bestaand team. Ancos hart gaat al enkele jaren uit naar het inzetten van creatieve manieren van voedselonderhoud.

Bidt voor ons als we weer aan een nieuw avontuur beginnen. Dat we mogen weten welke richting in te slaan en welke stappen wel - of soms juist niet - te ondernemen.

Tot slot een foto die nog een naam/titel wenst...Deze zal komen te hangen in de bibliotheek van (ik meen) Spijkenisse. Ik houd me aanbevolen voor creatieve hersenspinsels :)


Geen opmerkingen: