17 augustus 2010

Video avontuur

Afgelopen weekend had ik het "privilege" om een dagje met de EO en camera / geluidsman op te trekken. Het was echt een dag om niet snel te vergeten...

Ik mocht niet alleen de oren van ieders hoofd vragen, maar ook kon ik met eigen ogen zien hoe een bepaald programma in de praktijk tot stand komt. En dat alles in een heel gemoedelijke sfeer.

Voor een nieuw programma "Geloof, Hoop en een hele hoop Liefde" (te zien vanaf oktober 2010) reisden we - in alle vroegte - af naar Nijkerk, waar de Landelijke Stoomgemaal dag werd gehouden. Een echte mannenwereld met zo nu en dan een excentrieke vrouw :) Zet een groep mannen met machientjes (en stoom) bij elkaar en je krijgt een heel bijzonder tafereel :)

De regisseuse van de EO wilde geen opnames hebben van alle attracties op de Stoomgemaaldag, omdat het anders een Ontdek-je-plekje karakter zou krijgen. Probeer dat maar eens aan het verstand te peuteren van stoom-liefhebbers, die helemaal opgaan in hun hobby...Dan is tenslotte alles de moeite waard om vast te leggen!

Naast de opnames op locatie zijn we ook naar het huis - en naaste omgeving - geweest van de "hoofdpersoon". Hij verzorgt namelijk zijn vrouw en dat moest ook naar voren komen.

Het was echt grappig om te zien hoe "men" reageert als er een cameraploeg op straat gaat filmen. De ene voorbijganger knoopt een praatje aan in de hoop ook op tape te komen, terwijl de ander echt verontwaardigd kan reageren omdat er toevallig een ploeg voor zijn of haar voeten loopt.

Ook het filmen in de plaatselijke supermarkt gaf een enkeling enige stress. En dat op een drukke dag als zaterdag! De crew bleef echter de rust zelve en het was goed om te zien hoe men reageerde op onverwachte veranderingen, van welke aard dan ook. Goed leerpunt ook, om altijd je hoofd koel te houden. En vriendelijkheid met een goede dosis humor ten alle tijde doet wonderen ... :)

Geen opmerkingen: