04 juni 2010

Lekker Hollands

Lekker Hollands weer niet? Geweldig hoe we ook gewoon weer mee kunnen praten over het weer. In Mali is niets zo ONveranderlijk als het weer, de zon is er vrijwel altijd, met uitzondering van een maand of drie regenseizoen. Dan is hij er soms, maar meestal niet :)

Ik merk dat ik in deze Weblog niet zoveel kan schrijven, omdat de volgende nieuwsbrief in de maak is. Letterlijk ook eigenlijk "in de maak", omdat hij een nieuw jasje krijgt. We zijn benieuwd naar jullie reacties...We hopen dat hij halverwege juni in de digitale postbus valt!

Hmm, waar zou ik het dan eens over hebben? Over het weer zijn we in een minuut of wat uitgepraat deze dagen. Al moeten we toegeven dat dit echt geweldig is na de regendagen waarin we terugkwamen in Nederland. Het feit ook dat het zo lang licht blijft 's avonds is echt een verademing.

In Mali komt de zon tussen 6 en half 7 in de ochtend op en is hij om dezelfde tijd 's avonds ook weer verdwenen. Korte dagen maak je daar dus. Even buiten nagenieten van de dag is er dan niet bij. Genieten dus hier!

Wat zijn zoal onze plannen de komende week? Maandagnacht zijn we uitgenodigd door de EO radio in het programma "De nacht op 1"...Spannend wel, maar ook heel leuk. Moet eigenlijk eerlijk bekennen dat ik nog nooit naar het programma geluisterd heb! We zullen zeker proberen hier een link van te bemachtigen, zodat jullie niet op hoeven te blijven om hiernaar te luisteren :)

Dinsdag zullen we richting Ede gaan, omdat we volgende week een uitnodiging hebben gekregen om naar een "Solar beurs" in München te gaan. Een Duits bedrijf waarmee Anco regelmatig contact heeft, heeft kaartjes per post opgestuurd. Ben erg benieuwd, alleen al naar München - een stad waar ik nog niet eerder geweest ben.

Bij terugkomst gaat Ewien samen met een goede vriendin naar een weekend "Vrij zijn" op de Betteld. In hun laatste nieuwsbrief las ik dat er maar liefst 800 aanmeldingen zijn!! Het beloofd een weekend te worden vol humor, uitdagend bijbelonderwijs en leuke verrassingen. Het leven van een christen hoeft niet saai te zijn, sterker nog, niets avontuurlijker dan het leven van een christen! Ben errughh benieuwd :)

De zondag zullen we aan een jeugddienst in Ede "deelnemen". Deze zal heel speciaal zijn, maar helaas kan ik er nog niets over zeggen...Wordt vervolgd dus!

Nog even een "quote van Wilkin van der Kamp" over het komende WK voetbal in Zuid-Afrika...
De FIFA heeft juju (toverdoktoren) ontdekt, maar is niet in staat om de vele occulte mannen en vrouwen rondom de Afrikaanse voetbalteams te weren. Het is niet ondenkbaar dat de komende weken enkele witchdoctors straks met goedkeuring van de FIFA op de bank zitten. Het WK 2010 moet volgens de FIFA immers een authentiek Afrikaans feestje worden. Met toverdokters en al.
Wij als Westerlingen zijn vaak toch onbekend met genoemde krachten. Toch hebben ook wij er in Mali volop mee te maken. Deze krachten en machten van de duisternis zijn realiteit. Ik sluit me dan ook aan bij Wilkin om tijdens de wedstrijden voor de christelijke spelers (hij noemt bijv. Kuijt en Kaka) op de bres te gaan. Opdat zij de "kerk op hun werk" mogen uitdragen.

Ter afsluiting een praktisch voetbalvoorbeeld [Wilkin van der Kamp]:
Veel Afrikaanse voetballers zeggen baat te hebben bij magie. Bij blessures maken zij gebruik van de ‘traditionele dokter’. De toverdokter spalkt bv. een gebroken been met het bot van een leeuw met de bedoeling dat het been van de voetballer net zo sterk zal worden als dat van het dier. Een groot aantal Afrikaanse voetballer hoopt dankzij het aanroepen van bovennatuurlijke krachten beter te kunnen spelen. In Kameroen maken enkele nationale teams gebruik van poeders, die ze in de handpalmen van de tegenstanders smeren tijdens de officiële ‘begroeting’. De opponenten staan dan als vaatdoeken op het veld.

2 opmerkingen:

ibm zei

He! Allereerst felicitaties voor Ewien! Weer een jaartje ouder en dan mag je het nu in Nederland vieren. Helaas kunnen we niet komen, maar we maken gewoon een afspraak met jullie op een ander moment. Ik lees dat jullie al weer een vol programma hebben voor de komende week. Geniet nog even van het zonnetje, geeft ons Nederlanders wat meer ontspanning, we kunnen het dan op een of ander manier makkelijker rustig aan doen. En niet te hard hollen als het weer gaat regenen!!
Tot gauw.
Liefs ons (de Blommetjes uit Doetinchem)

Unknown zei

Hee Anco en Ewien,

Jullie zijn zo te lezen weer terug in Nederland, welkom!

Ik zag staan dat jullie deel gaan nemen aan een jeugddienst in Ede, wanneer zal dat zijn? Wij wonen namelijk in Veenendaal en dat ligt ongeveer naast elkaar, zou wel leuk zijn om jullie te ontmoeten!
Had het er gister nog over met Idwer :)

Groetjes,
Suzanne Verduijn