04 september 2009

Laatste en eerste dagen

De laatste dagen in Nederland waren een waar gekkenhuis. De container is opgehaald de dag dat we naar Schiphol vertrokken.

Wat foto's van het container pakken en één - waar wij op het dak van de container zitten - waarop te zien is hoe groot de container nu eigenlijk daadwerkelijk was. Het is echt een werk om een container zonder teveel lucht te versturen...




Allen die een bijdrage hebben geleverd - fysiek of materieel - nogmaals bedankt! Ik - Ewien - ben blij dat we voorlopig geen container(s) hoeven te versturen ;-)

De eerste dagen in Mali zitten erop. Zodra we voet op Malinees vliegveld zette, kwam de bekende Mali-geur ons tegemoet. Het voelde echt weer als thuis komen, ondanks de hitte die omhoog kroop langs onze (spijker)broek.

Onze koffers kwamen netjes allemaal aan. Op Schiphol hadden we ze tot de laatste pond volgepakt met voetballen die we hadden meegekregen. Zelfs onze handbagage moest eraan geloven. Achteraf gezien niet zo handig als je weinig overstaptijd hebt op Parijs, maar wel je laptop en alles uit je (handbagage)tas moet kunnen halen!

Hoe blij de gemiddelde Malinees is met een voetbal, zie je op de foto's hieronder. Maakt niet uit hoe oud men is, voetbal is dé sport in Mali. Bedankt Marjolein voor het regelen van deze ballen!


We houden ons dit weekend nog een beetje rustig, omdat de omschakeling niet geheel automatisch gaat. Ons lichaam moet echt weer wennen aan Malinese temperaturen, eten en alles wat daarbij komt.

Geen opmerkingen: