12 augustus 2009

Container vorderingen

"En vordert het met de container(s)?" Een veelgestelde vraag de laatste week...Eén waarop we van harte Ja! kunnen zeggen. Al is er nog wel heel wat werk te verzetten in korte tijd.

We merken dat het toch echt vakantietijd is - ook voor bedrijven - waardoor alles wat minder snel op gang kwam dan we van tevoren verwachtten. We willen zo gauw meer dan mogelijk is in korte tijd...Wat dat betreft zijn we nog niet helemaal verAfrikaniseert ;-)

De afgelopen weken hebben we ook vruchtbare bezoeken aan bedrijven gebracht. Hardstikke zinvol, maar het kost wel (veel) tijd.

De Guinee-container begint aardig vol te raken. Gisteren kwam er een heel pakket aan batterijen + zuur bij.

De Mali-container is GROOT, ik ben persoonlijk erg blij dat er een auto van een collega van ons ingaat. Anders zou ik slapeloze nachten krijgen over het vullen ervan ;-) Toen hij net op het erf stond konden we onze lol op met de echo die dit "hol" produceerde.

Vandaag de dag is toch ook deze container voor 1/4 deel gevuld. Met de gebrachte batterijen en zonnepanelen en auto zijn we al een heel eind op weg. En de spullen blijven komen...

Tussendoor komen we ook nog toe aan vermaak. Vorige week besloten we naar een subtropisch zwembad te gaan met twee van onze nichtjes. Bij een tante hadden ze verteld "nee hoor, ome Anco en tante Ewien gaan 'altijd' een dagje met ons weg", daar rekenden ze als het ware al helemaal op ;-)

Dit keer was het uitje voor hun beider verjaardag. En vorig jaar hadden we een poging gedaan hetzelfde zwembad te betreden, maar toen was het dicht als gevolg van werkzaamheden. Nieuwe poging dus! En dit keer pakte het beter uit.

Het grappige was echter - even terugdenkend aan mijn vorige weblog - dat ome Anco met name in het turks stoombad rondhing. Terwijl tante Ewien zich veelvuldig in het bubbelbad liet zakken. Onze nichtjes zagen ons echter liever buiten van de glijbaan gaan. Maar ja, twee Afrikanen van een glijbaan die uitkomt in ijskoud water?! Geen rechtopstaande arm-haar die daar aan dacht ;-)

Alhoewel ik er twee keer af ben gegaan - voor nichtjes "sake" - begon Anco al te klappertanden als hij maar door de plastic deur naar het buitenbad liep ;-) Zoveel jaren in de Tropen doet toch wel iets met je lichaam...

p.s.
We kunnen zeker nog extra handen gebruiken bij het vullen van de container(s)!! Neem even contact met ons op als je hier interesse in hebt.

Geen opmerkingen: