20 juli 2009

Lekker Hollands

We zijn inmiddels alweer bijna twee weken in Nederland en dus weer aardig gewend ;-) Lekker Hollands eten, gewoon lekker Hollands meepraten over het (slechte) weer, lekker Hollands schelden wanneer je weer eens aansluit in een lange file, etc...

Lekker Hollands kamperen (nou ja, in een caravan dan) staat bij Ewien op het programma deze week. Net als vorig jaar een weekje er tussen uit, een naar de spreker gekozen programma. Het bevalt goed, al zou de zon wat meer mogen schijnen ;-)

Anco klust er op de boerderij vrolijk op los en houdt zich bezig met de meer serieuze kant van ons bezoek aan Nederland. De eerste weken waren weken waarin vruchtbare gesprekken hebben plaatsgevonden. Bedrijven – in de zonne energie – vonden onze projecten meer dan interessant. En wilde daarbij niet alleen de prijs laten zakken, maar ook hun nek wat verder uitsteken. Ik was met name blij voor Anco. Zijn hart gaat daar toch altijd weer wat sneller van kloppen.

Ewien neemt niet alleen maar vakantie – wees niet bang ;-), maar is ook haar volgend video project aan het uitwerken. Leuke bijkomstigheid daarbij is dat ze volgende week een dagje mee gaat lopen met een cameraman die dezelfde videocamera als het Maliveld op de kop heeft getikt. Het belooft niet alleen een gezellige, maar vooral leerzame dag te worden!

De afgelopen weken kregen we meerdere keren de vraag wat er nu zoal in die twee containers gaat. De container voor Guinee wordt eigenlijk zo'n beetje gevuld met zaken voor het ziekenhuis. Anco vult hem, maar houdt zich wat afzijdig van wat er zoal in zou moeten komen.

De container van Mali kan – zoals voorheen – worden “afgevuld” met computers, muziekinstrumenten, kantoormaterialen en alles wat we denken dat handig kan zijn in Mali.

Mocht u / jij iets hebben wat u / ji j weg wilt doen, denkend dat kan wellicht handig zijn voor Mali...Bel of schrijf ons dan en we zullen eerlijk zeggen of we denken er iets aan te hebben.

Bij voorbaat dank, een hartelijke groet vanaf de Betteld!

Geen opmerkingen: