12 juli 2009

Brrr Holland

Het is alweer bijna een week geleden dat we voet op Nederlandse bodem zette. De tijd vliegt!

De eerste week was een week van: lekker eten (erg belangrijk ;-), veel regen, acclimatiseren, en weerzien.

De oude Peugeot - waarin we altijd mochten rijden tijdens een verlof - bleek het toch af te hebben laten weten. Geen wielen dachten we...maar Anco dacht daarover anders.

Hij trok de stoute schoenen aan en ging een praatje houden met de christelijke garagehouder, waar de familie al jaren komt. Of we voor deze zes weken in Nederland geen oude auto mochten lenen / huren. Tot onze verbazing - meer dan vreugde die kwam later pas - reageerde hij hierop positief.

Sinds een dag of twee rijden we dan ook onze eigen, geleende auto. En wat voor één. In ieder geval één die op slot kan, grapten we al ;-) En waarin we - indien nodig - met meer dan twee personen de weg op kunnen. Wat wil je nog meer?

Dankbaarheid loopt dan ook als rode draad door onze eerste week in NL heen. Een eigen plekje, een goede auto en weerzien met familie en vrienden.

Morgen trekken we er alweer op uit, om een presentatie te geven bij SMA, een Duits bedrijf dat inverteurs produceert. Anco is hier vorig jaar op cursus geweest en men heeft hem gevraagd nog eens een praatje te komen houden.

Ze bieden de inverteurs - bestemd voor het ziekenhuis in Guinée - al voor een meer dan schappelijke prijs aan. Maar wellicht willen ze er ook nog een "charity" project van maken, wat dan eventueel nog de nodige sponsoring op kan leveren voor het ziekenhuis.

Voor deze twee dagen Duitsland hebben we ook weer erg makkelijk - via een kerk - een slaapplek kunnen bemachtigen. Ook de omgeving is prachtig, dus een lange wandeling zit er ook nog wel in.

Geen opmerkingen: