09 juni 2008

Twee thuizen

We zijn alweer 3+ weken in Nederland, de tijd gaat snel. Naast medische onderzoeken, een bestuursvergadering en andere regeldingetjes bouwen we nu even rust en enige regelmaat in.

Genieten staat bovenaan het lijstje van onze maanden verlof ;-) Afgelopen weekend trokken we er dan ook even met de zelfgemaakte boot op uit, ter ere van Ewien’s verjaardag. Ondanks het ‘minder goede weer’ hebben we genoten.

Met regelmaat komt de vraag ‘waar is jullie thuis nu?’ voorbij. Maar dat is toch een vraag die niet zo 1,2,3 te beantwoorden is. Het is ook alsof je appels met peren vergelijkt. Wat we in Nederland doen (als het ware), doen we over het algemeen niet in Mali en andersom. Heel andere invulling van thuis zeg maar.

Twee dagen geleden kregen we een e-mailtje van een goede vriend van ons. Tijdens onze afwezigheid is hun gezin uitgebreid met een jongetje. Dat voelt dan wel vreemd, om niet even op kraamvisite te kunnen. E-mail heeft wat dat betreft ook zijn goede en slechte kanten. Echt loskomen van NL in Mali of Mali in NL lukt niet zo makkelijk.

Twee thuizen dus, daar houden we het maar op ;-) Maar wel twee heel andere werelden. Al weet ik één ding zeker. Men zal trachten de voetbalwedstrijd NL-Italië vanavond te kunnen bekijken. Want voetbal in combinatie met NL, daar zijn Afrikanen gek op.

Schreven we in onze vorige weblog dat we voor jullie, als sponsor, graag nog iets wilden bedenken tijdens dit verlof. Ideeën over deze invulling daarvan, laat het ons weten! We zijn benieuwd of u / jij behoefte hebt aan contact en zo ja, op welke wijze…

Zou bijvoorbeeld een themadag / bijeenkomst naar regio ingedeeld jou / u aanspreken?

Geen opmerkingen: