12 maart 2008

Laatste loodjes

Onze energie daalt evenredig met de stijgende temperatuur hier in Mali ;-) Met recht kunnen we onderstrepen: de laatste loodjes wegen dit keer zwaar … Onze Malinese vrienden begrijpen dit echter volkomen, ook zij hebben last van de toenemende hitte.

De eerdere genoemde 15 dagen om een gat ter grootte van een container te graven op Bethel zijn nagenoeg om. Het resultaat? Een 2 meter diep gat in plaats van de genoemde 3,5 (zie foto’s op Picasa ;-) Tot op de dag van vandaag blijven de gravers echter positief…

Het niet op tijd afkrijgen van dit werk doorkruist Anco’s plannen. Hij heeft dan ook besloten zijn lat voor Bethel wat lager te leggen en de extra batterijen toe te voegen op de plek waar ze nu ook staan. Om ze vervolgens later schoon en koel naar de container te verplaatsen.

Het grapje is er al dat sommige leraren ook de container zullen betrekken. Het vooruitzicht op koelte trekt hen wel en dan kunnen ze tenslotte goed het apparatuur bewaken (ja, ja ;-)

Als genoemd hebben we het filmproject uitgesteld. Ik had nog te weinig energie om het project goed te trekken, waardoor het resultaat wellicht niet zou worden wat we ervan hopen. Ook kreeg ik dit keer niet zo makkelijk acteurs mee ivm werkdrukte. Reden te meer om een stapje terug te doen en het geheel voor te leggen aan onze nieuwe administratieve directeur van het ziekenhuis.

Hij gaat nu een video-team proberen samen te stellen, waarin alle disciplines zijn vertegenwoordigd. Opdat een en ander in de toekomst wat soepeler qua organisatie ‘kan’ gaan lopen. Ik zeg met nadruk kan, omdat Afrikanen qua besluitvorming de Fransen evenaren ;-) Het besluitvormingsproces vertraagt nogal eens de te ondernemen acties. We zullen zien, het is in Gods hand.

We zijn wel stiekem een beetje aan het aftellen. Niet in dagen zoals onze collega’s + gezin, maar in weken. Het ziet er echt naar uit dat we eerst richting Kansas (Amerika) gaan…Begin deze week hebben we naar vliegtickets gekeken. Je ziet het, we zijn Afrikaans georganiseerd ;-)

Jullie gebed wordt meer dan gewaardeerd in deze laatste loodjes. Bidt specifiek voor energie, een opgeruimd humeur en acceptatie wanneer niet alles gaat zoals het gaat.

Warme groeten vanuit Mali!

Geen opmerkingen: