29 maart 2008

Guinee en meer...

Het project op de bijbelschool Bethel gaat goed door, het gat voor de container is gegraven. Ook heeft Anco extra zonnepanelen toegevoegd. De leraren en anderen zijn erg blij met dit alles en zien uit naar toekomstige ontwikkelingen.

Gisteren, vrijdag, hadden we eigenlijk willen vertrekken naar Guinee, althans Anco. Om daar nog wat werk te verrichten voordat we verlof zouden gaan. Ikzelf had het moeilijk om te beslissen wat nu beter voor me (ons) was: meegaan op reis of in Koutiala blijven.

De nacht voor de te maken beslissing had ik onrustig geslapen, maar wist ik wel dat het beter zou zijn om in Koutiala te blijven. Een reis naar Guinee (Hope Clinic én Conakry) én daarna de States zou te druk zijn. Toch vond ik het ook lastig om te bedenken dat Anco dan alleen op zo’n lange reis zou gaan.

Al met al werd de beslissing uit handen genomen, omdat we een telefoontje ontvingen dat uitstel van de reis beter zou zijn. Maandag a.s. heeft men weer stakingen aangekondigd, waardoor het in Guinee weer (erg) onrustig kan worden. Reden voor de directeur van Hope Clinic om de reis af te raden.

Dit antwoord kwam precies op het moment dat we mijn beslissing bespraken. Geen moment te vroeg of laat dus ;-) We zien dit echt als God’s interventie en daar zijn we dankbaar voor.

Het geeft Anco ook mogelijkheden om (kleinere) projecten hier in Koutiala nog de nodige aandacht te geven. Al met al pakt deze beslissing dan ook goed voor ons uit.

Warme groeten vanuit Mali!

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi Anco en Ewien,

Bedankt voor de leuke CD met impressies van jullie werk en Mali!
Krijg ook weer een beetje heimwee.
Geniet van jullie (aanstaande) vakantie!
Groet,
Marlies