06 december 2007

Sinterklaas wie kent 'm niet?

Ook wij mochten, als geboren Nederlander, gisteren het Hollands feest vieren ;-) Niet dat Sinterklaas Mali niet aandoet, maar toch…op eigen bodem viert men dingen anders ….

Naast feestvieren werken we hard door aan het regelen en vullen van de container, nodig voor ons werk / de verschillende projecten. Het gaat goed! De container is geregeld en wordt uiterlijk maandag afgeleverd. De spullen om deze te vullen stapelen zich in de werkschuur op.

Van allerlei kanten krijgen we zaken aangeboden: ups- en, computers, schermen, toetsenborden, muizen, kleding, muziekinstrumenten etc. Iedere dag is het weer een verrassing wat er bij is gekomen.

Deze container geeft ons de gelegenheid om ook voor andere (niet-CAMA) projecten en collega’s spullen mee te nemen. De grootste plek dit keer wordt in genomen door een….trekker.

Een trekker? Ja, ter hulp aan lokale christenen. Zij kunnen op deze wijze ook wat loonwerk doen en de trekker inzetten voor grondbewerking. In Mali vindt het werk op de land nog vrijwel allemaal met de hand plaats.

Onze goede vrienden uit Ede helpen ons een handje mee als het gaat om het inpakken van de container. Altijd gezellig! We moeten ons overigens wel een beetje over de kou en regen heen zetten. Het is tenslotte veel warmer in huis (lees: bed ;-) dan in buiten, in de schuur. Zelfs drie lagen kleding helpen vaak niet tegen de ergste kou…

Vandaag rijdt Anco met vriend Derk een rondje door het land. Om op verschillende plaatsen nog spullen op te halen. Anco had een advertentie op marktplaats.nl geplaatst en kreeg daardoor veel spullen gratis voor Mali aangeboden.

Janneke en ik starten vandaag met het testen van de computers, schermen e.d. We willen de container met bruikbare spullen vullen en testen om deze reden toch alle aangeleverde spullen voordat ze in de container gaan. Gewoon om er zeker van te zijn! ;-)

Mocht u nog spullen hebben staan waarvan u denkt dat ze bruikbaar zijn? Bel of mail ons gerust! We verblijven op de boerderij in Zuidland…

Computers e.d.
# usb keys voor dominees en kerkelijke werkers
# (oude) digitale fototoestellen voor media doeleinden kerk Mali
# laserprinters (geen inktjet vanwege uitdroging) voor media doeleinden christenen, organisaties Mali

Muziek
# instrumenten (alles) voor gebruik in CAMA-gemeenten her en der door Mali verspreid

Videowerk
# belichting - meeneembare, draagbare lampen
# dvd spelers

Overig
# 2e hands (mountain) bikes, voor Malinese werkers etc.
# goede, oude kleren, voornamelijk voor jongens gevangenis Bolle Mineurs (anderen mogen ook)
# grote, zware compressor, drilhamer (slaan van putten)

Geen opmerkingen: